Kati Roșca
#Sfaturi business
Kati Roșca / 23 aprilie 2020

Cum să sprijini businessurile mici de acasă

Timp de citire: 5 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Și tu fiind în propriul business, înțelegi cât de important este să-i sprijinim pe alții din comunitatea noastră locală.  Există multe modalități de a ajuta și susține afacerile locale, chiar și de acasă.

Iată 10 moduri prin care să-ți arăți sprijinul și să construiești relații.

sprijina-businessurile-mici-de-acasa

1. Du-te în online și lasă o recenzie.

Cu toată lumea acasă, tot mai mulți își planifică din timp comenzile și fac cercetări. Fiecare recenzie de 5 stele sau testimonial ajută!

2. Comandă de la restaurantele care mai sunt active

Verifică pe grupurile de Facebook locale și află care sunt acestea. Sau, creează un cont de Facebook sau Instagram în care să prezinți restaurantele care fac livrări.  

3. Donează băncilor locale alimente

Donează băncilor locale de alimente sau asociațiilor de caritate care sprijină oamenii din comunitate aflați în dificultate. Unele magazine alimentare au, de asemenea, această opțiune.

4. Achiziționează un gift card online

Cumpără un gift card online pentru a-l folosi mai târziu. Mai mult, cumpără unul pentru un prieten sau un client!

5. Participă la cursuri sau consultanță online

Întreabă-i pe cei din comunitate dacă oferă cursuri, antrenamente sau consultanță online. Este un moment bun de a face cursuri online cu scopul de a-ți îmbunătăți abilitățile totodată sprijinind artiștii, specialiștii sau școlile locale. 

Citește și: 7 sfaturi pentru un lider în imobiliare, în contextul crizei COVID-19

6. Fii activ in social media

Apreciază cu un like postările acestora în social media. Comentează și distribuie. Este momentul potrivit să îți arăți aprecierea și dragostea online. 

7. Fă cumpărături online

Multe afaceri locale au început să preia comenzi online și să facă livrări la domiciliu – doar întreabă!

8. Nu solicita restituirea banilor de la biletele de teatru

Dacă deja ai cumpărat bilete la teatru, la un concert sau un alt eveniment local, nu solicita restituirea banilor. Dacă este posibil solicită bilete pentru un eveniment viitor sau donează banii pentru interpreți.

9. Voluntariat

Multe afaceri mici și-ar dori să beneficieze de un video care să le promoveze serviciile. Dacă ai timp, întinde o mână de ajutor și postează în social media un testimonial video. Acum este momentul potrivit să dai un telefon și să întrebi cum poți ajuta.  

10. Vorbește cu partenerii din industria ta

Creditori financiari, evaluatori, grădinari, instalatori, constructori și toți ceilalți furnizori cu care colaborezi în zona ta. Sună-i și întreabă-i cum îi poți sprijini în această perioadă.

Nu uita, acesta este cel mai bun moment pentru a fi lider în comunitatea ta. Dacă nu știi cum să ajuți – întreabă. Modul în care vei acționa acum va fi amintit în viitor.

 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX