Kati Roșca
#Sfaturi business
Kati Roșca / 01 august 2019

Interviu Arpad Farkas, Broker Owner RE/MAX Infinity

Timp de citire: 9 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

farkas arpad

Agenția RE/MAX Infinity este localizată în Cluj-Napoca și este condusă de doi lideri excepționali: Arpad Farkas și Cristina Ciobanu. 

Mulțumirea tuturor clienților agenției se reflectă în tranzacțiile de succes finalizate, iar preocuparea principală este încheierea de tranzacții de TOP în domeniu. Agenții imobiliari sunt specializați pe mai multe segmente din domeniul imobiliar: rezidențial, comercial, birouri și clădiri din zona industrială. 

Arpad Farkas, Broker Owner RE/MAX Infinity, vorbește într-un interviu în exclusivitate despre modul în care agenții RE/MAX lucrează: pun focus pe rezultate și pe o reprezentare de calitate a proprietarului și mai puțin focus pe realizarea rapidă a comisioanelor.


Cui îi recomanzi să devină agent imobiliar?

Recomand tuturor celor care sunt focusați pe rezultate și doresc să fie mai mult decât simpli agenți de vânzări și să-și dezvolte un business. Este foarte important că pe lângă aspectul de business și câștigurile financiare, ai și satisfacții personale: ajuți familia și ajuți companii.

Ce rol joacă Academia RE/MAX în pregătirea agenților?

Sunt implicat în imobiliare de peste 10 ani, iar pe vremea generației noastre nu aveam absolut nimic. Pe plan local aveam un singur ziar, nu aveam bază de date, aveam doar un simplu caiet. 

Acum diferențele sunt de la cer la pământ: există platforme, cursuri, traineri și sprijinul agenților din birou pentru a-ți desfășura activitatea.

Ce avantaje au agenții imobiliari ca parte a rețelei RE/MAX?

Principalul avantaj pe care îl au agenții RE/MAX este Academia RE/MAX, deoarece atunci când încep activitatea aceștia au sprijin total pentru a deveni activi în piață și a reuși să finalizeze cu succes tranzacțiile. Un alt avantaj major este brandul pe care ți-l oferă RE/MAX atât pe plan național cât și pe plan internațional.


 

Citeşte şi investiţia în franciza imobiliară RE/MAX

 



În ce fel este diferită relația agent-proprietar într-un birou RE/MAX?

Într-un birou RE/MAX nu suntem focusați pe a încheia cât mai repede tranzacția, ci pe a reprezenta cât mai bine interesele proprietarului, atât cât ne permite piața. Nu ne dorim să facem cu orice preț tranzacția, sau de a încasa cât mai repede comisionul.

Ce sfat oferi celor care vor să devină agenți?

Cei care vor să devină agenți imobiliari trebuie să fie focusați pe rezultate. Dacă începi această activitate, să nu începi cu ”Eu oare voi reuși?”, ”Eu sunt capabil de așa ceva?”, ”Ce se întâmplă dacă nu închei nicio tranzacție?”. Trebuie să fii setat pe faptul că vei face tranzacții, că nu ai altă variantă, fiind necesar să te specializezi și să evoluezi continuu. 

De ce să se alăture un agent rețelei RE/MAX? Dar biroului tău?

Eu am avut o experiență într-un birou care nu a fost RE/MAX, dar a devenit RE/MAX odată cu dezvoltarea rețelei în toată România și mi-am dat seama ce înseamnă să fii ajutat și să ai un brand în spate. În acest moment RE/MAX îți oferă suport, o imagine prin brandul propriu, iar în acest moment prezența brandului te ajută să te diferențiezi de alți agenți de pe piață. 

Ce este foarte important este că RE/MAX este singura entitate imobiliară din România care oferă  sprijin prin cursuri, traininguri și tot ce înseamnă Academia RE/MAX.

Ce te-a motivat să devii un proprietar de agenție?

Sunt proprietar de agenție împreună cu soția mea, suntem și asociați și parteneri de viață. Noi am fost motivați de faptul că ne doream o schimbare. Am activat ani la rând într-un birou de top din cadrul RE/MAX, ca agenți, și ne-am dorit să creăm și noi un birou de top.

Cui recomanzi să devină proprietar de agenție?

Recomand să devină proprietari de agenție celor care își doresc în primul rând să înceapă un business în imobiliare. În momentul de față ca să începi o afacere în imobiliare, este important să îți creezi o imagine. RE/MAX te spijină cu brandul, cu toate instrumentele necesare de a reuși și îl recomand tuturor celor care sunt interesați de a relaționa cu oamenii și de a gândi un business pe termen mediu și lung.

De ce atuuri ai nevoie pentru a conduce cu succes o agenție imobiliară?

Pentru a avea succes în managementul unui birou este foarte important să aplici întocmai ce te sfătuiește RE/MAX. Sunt cursuri specializate în acest sens. Nu înseamnă că dacă achiziționezi o franciză RE/MAX, ve fi deja pregătit pentru a dezvolta și manageria propriul birou.   

Va trebui să pui în aplicare absolut tot ce îți recomandă RE/MAX, deoarece acesta și-a perfecționat rețeta de succes de la an la an.

De ce avantaje te bucuri ca proprietar de agenție RE/MAX?

Avantajele pe care le ai când deții un birou în cadrul RE/MAX sunt: rețeaua națională și internațională, baza de date și sprijinul pe care ți-l acordă RE/MAX România în a dezvolta cu succes propriul birou.

Ce sfat le oferi celor care vor să achiziționeze o franciză RE/MAX?

Le recomand tuturor celor care vor să achiziționeze o franciză RE/MAX să fie pregătiți să se dezvolte în continuu, să fie focusați pentru a implementa cât mai în detaliu rețeta cumpărată de la RE/MAX România și să fie mereu focusați pe dezvoltarea imobiliară cât și pe cea personală.

Care este secretul în a ajunge agentul anului în rețeaua RE/MAX?

Deși sunt posesor de franciză voi rămâne în continuare specializat pe tranzacționare. Pentru a fi agent de top în RE/MAX nu este foarte greu. Dificil este să fii an de an agent de top, iar noi suntem focusați ca împreună cu agenții noștri din birou să fim în top ani la rând. Acesta este targetul nostru.

Click me

Află ultimele noutăți de la RE/MAX