Afaceri imobiliare în România post pandemie

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

La fel ca mulți alți oameni de afaceri, te întrebi probabil cum va trece domeniul în care activezi peste criza generată de COVID-19. Imobiliarele au fost privite întotdeauna cu un maxim de interes după fiecare criză, investitorii încercând să afle dacă merită să se aventureze, iar cumpărătorii căutând oferte tentante. 

Dacă vrei să îți faci o idee cu privire la situația actuală și la viitorul afacerilor imobiliare în România, citește în continuare la ce schimbări e bine să te aștepți în acest domeniu după criză și cum te poți adapta la acestea:

afaceri imobiliare  - franciza RE/MAX Romania

Mediul online câștigă teren în afacerile imobiliare din România și din lume 

Poate până acum nu erai un mare fan al internetului, însă criza ne-a demonstrat tuturor că, în momentele când totul se oprește, viața online devine mai vie și mai activă decât oricând. Prin urmare, este necesar să te adaptezi și tu, mai ales dacă îți dorești să ai succes în lumea afacerilor imobiliare în franciză din România. 

În momentul de față, multe dintre acțiunile afacerilor imobiliare din România se mută în digital: vizionările și prezentările se fac în mare parte online, la fel și promovarea proprietăților. Clienții sunt în continuare interesați să vândă și să cumpere case și apartamente, însă vor să parcurgă pașii necesari din siguranța propriei case. 

Încearcă să te familiarizezi cu prezentările virtuale, cu modul de a promova un apartament pe internet, învață cât mai multe lucruri despre reclamele pe Facebook, Google și Linkedin, dar și despre administrarea unui cont de Instagram pentru afacere. 

Citește și: Franciza imobiliară RE/MAX, rețeta succesului în antreprenoriat

Cumpărătorii vor fi mai exigenți, deci va fi necesar să oferi standarde cât mai ridicate

Într-un moment de criză, oamenii realizează ceea ce își doresc cu adevărat și încep să acorde și mai multă valoare banilor cheltuiți. Clienții tăi nu vor mai fi dispuși să cumpere sau să închirieze locuințe care nu le satisfac pe deplin dorințele din punct de vedere calitativ. 

Ce ai de făcut în acest sens, pentru a menține echilibrul afacerii tale mobiliare în România? 

Deloc complicat: va trebui să te asiguri că proprietățile din afacera ta imobiliară în franciză pe care le prezinți sunt într-o stare cât mai bună, oferind un raport realist între calitate și prețul cerut.

De asemenea, va trebui să acorzi atenție maximă modului de prezentare a unei proprietăți imobiliare în mediul online: de la poze și videoclipuri ale locuinței, până la imaginea și atitudinea ta, ca agent imobilar, totul trebuie să fie impecabil și să denote siguranță.

Contează foarte mult suportul pe care îl primește o afacere imobiliară în franciză

Pentru a avea succes pe deplin pe piața de afaceri imobiliare din România, trebuie să devii un nume cunoscut, către care clienții să se îndrepte cu încredere. Înainte de a îți promova proprietățile, e bine să îți promovezi brandul personal. 

Poți face asta în două moduri: pe cont propriu, investind bani și timp și învățând singur cum să-ți crești notorietatea, ori alături de parteneri deja cunoscuți în domeniu, care te pot ghida și promova. 

De exemplu, făcând parte din rețeaua de francize imobiliare RE/MAX, vei observa cum clienții vin mai ușor către tine, pentru că te identifică din prima cu un brand solid și cu tradiție, care le inspiră siguranță și tranzacții bine făcute.

Citește și: Transformă criza COVID-19 în oportunitate - avantajele unei francize RE/MAX

În concluzie, piața afacerilor imobiliare din România este stabilă, iar clienți interesați de tranzacții imobiliare vor exista în continuare

Nu-ți face griji pentru piața de afaceri imobiliare din România: aceasta va funcționa și în condiții mai puțin fericite, precum situația prin care trecem cu toții acum. Chiar dacă nu vor mai fi atât de mulți oameni dispuși să închirieze, să vândă sau să cumpere proprietăți imobiliare, cererea va exista în continuare și vei putea câștiga bine, atâta timp cât muncești cu seriozitate pentru asta. 

Clienții nu te vor mai căuta doar pentru a testa terenul, ci mai degrabă pentru a finaliza tranzacțiile dorite. Cei dispuși să vândă sau să cumpere, nu își vor pierde timpul fără a obține un rezultat, așa că vei observa că persoanele care colaborează cu tine sunt dispuse cu adevărat să tranzacționeze proprietăți imobiliare. 

Așa cum spuneam și mai sus, acum e momentul oportun să faci parte dintr-un brand puternic, în cadrul căruia să înveți lucruri noi, să te dezvolți și să atragi mai ușor clienții doriți, datorită renumelui de care se bucură deja RE/MAX în piața afacerilor imobiliare din România.

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX