Cazinoul din Slănic Moldova - monumentul încărcat de istorie și emoție

Timp de citire: 4 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook
533a0dec1caa1feb457298c821819a62cfbd9f04

În România există în prezent doar 5 cazinouri construite în Epoca Regală, în timpul domniei Regelui Carol I: Cazinoul din Constanța, cele din Vatra Dornei, Sinaia, Arad și cel din Slănic Moldova.

Cazinoul Slănic Moldova, cunoscut la acea vreme și sub denumirea de ”Cazinoul Regal”, este declarat de experți Monument Istoric de grupa A și clădire de patrimoniu, fiind edificat între anii 1892-1894 de meșteri italieni și autohtoni în stilul Art Nouveau și Neoromânesc. Serile de cazinou erau pe vremuri pline de farmec și de emoție. Sute de jucători umpleau cazinoul, acesta fiind la concurență cu celebre săli de joc internaționale, precum cele din Vichy sau Karlovy Vary.

8b777672c60bc16a6795e4163ce843687f73047eCazinoul Regal are aproximativ 2000 mp, cu o suprafață de teren de 5288 mp, și este recunoscut ca principala atracție turistică și arhitectonică a stațiunii Slănic Moldova, dominând Parcul Central al stațiunii. Construcția a avut parte până la acest moment de 2 reabilitări, între anii 1986-1989 și între anii 1994-1996.

Corpul principal este reprezentat de sala de spectacole, cu scenă, foaier, loje și încăperi adiacente pentru protocol, cu o capacitate de 420 locuri, scaunele tapițate cu catifea oferind unicitate întregului ansamblu.

Acesta poate găzdui cu ușurință conferințe, spectacole de teatru sau film, expoziții de artă sau multe alte evenimente, având suficient spațiu și pentru includerea și amenajarea de baruri sau restaurante.

Chiar dacă în prezent opțiunile de petrecere a timpului în interior sunt oarecum limitate, în anii următori situația se va schimba cu siguranță, iar interesul românilor se va îndrepta către tot ce înseamnă artă și distracție. De aceea, o investiție în această clădire înseamnă în primul rând atragerea unui puternic capital de imagine, dar și posibilități variate de utilizare a spațiului.

 

Fie că te interesează zona educațională și ai în minte o școală privată sau o grădiniță, fie că te atrage zona artistică - vernisajele, expozițiile, sau domeniul HoReCa, cazinoul din Slănic Moldova poate fi locul în care să îți transformi visul în realitate. Imaginează-ți un restaurant exclusivst, un boutique hotel sau chiar un spațiu pentru petreceri private, cu notă vintage - sună tentant, nu-i așa?

Echipa RE/MAX îți stă la dispoziție dacă vrei să descoperi mai multe despre această proprietate.

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX