Cum imi pot cumpăra o casă în criza COVID-19

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Piața imobiliară va reveni la normal în cele din urmă - iată cum poți să te pregătești

Când toată lumea rămâne acasă, oamenii aruncă o privire atentă la locul în care locuiesc și iau decizii cu privire la ceea ce își doresc și au nevoie cu adevărat. Și mulți își dau seama că spațiul lor actual nu este suficient.

Spațiu dedicat biroului, dormitoare separate pentru copii și grădini sau spațiile în aer liber sunt acum mai importante. În același timp, pierderea locului de muncă sau insecuritatea financiară vor împinge unii cumpărători să caute spații mai mici, mai aproape de locurile de muncă. Este clar că, de îndată ce comunitățile vor putea să se deschidă pentru afaceri, cererea pentru noi case va crește.

ipoteca-casa-criza

Între timp, dacă ai norocul să fii încă angajat într-o industrie care încă produce în situația actuală, s-ar putea să fii pregătit să cumperi mai devreme decât ți-ai propus. În prezent există mai puțini cumpărători cu care să concurezi, mai ales dacă zona pe care o vizezi este de obicei una căutată.

Dacă ai ratat oferte pentru case superbe, ai o șansă mai bună de a face o ofertă fără presiunea suplimentară a mai multor cumpărători care încearcă să achiziționeze aceeași proprietate.

Întrebarea nu este dacă încă este posibil să cumperi o casă chiar acum - pentru că este posibil! - ci este încă posibil să obții un credit?

Partenerul potrivit la momentul potrivit

A lucra cu creditorul potrivit este și mai important acum. Cu mari schimbări, multe companii fac promisiuni mari. Nu te concentra doar pe cea mai mică rată, găsește un creditor care poate livra serviciul. Fii sceptic și, dacă sună prea bine ca să fie adevărat, probabil este. Discută cu agentul tău și întrebă-l despre creditorii care au avut probleme în trecut și cere-i sugestii cu cine să lucrezi acum. 

Începe aceste conversații din timp, chiar dacă nu crezi că ești gata să cumperi încă. În situația actuală, mulți creditori și-au consolidat cerințele, astfel încât este posibil să fie nevoie să depui documente suplimentare acum. Și în situația în care companiile lucrează de acasă, procesul de depunere a cererii poate dura mai mult decât înainte.

Această fază de pre-aprobare cu un creditor te va pregăti pentru vânătoarea casei tale spunându-ți cât de multe bănci te vor împrumuta, astfel încât să poți fi sigur că te uiți la case pe care ți le poți permite.

Citește și: 5 metode prin care un agent imobiliar îți economisește timpul

Nu sta în propria ta cale

După ce ai aflat de ce ai nevoie pentru a depune cererea de împrumut, pune imediat documentele în ordine. Ratele ipotecare se pot schimba - chiar de mai multe ori pe zi - așa că atunci când cea mai bună rată devine disponibilă, trebuie să fii capabil să acționezi rapid. Dacă ai depus deja documentele, poți economisi mulți bani și poți elimina multe probleme.

Dar, mai presus de toate, nu face achiziții mari până nu se încheie tranzacția, oricât de stabil este locul tău de muncă. Creditorii vor face verificări înainte de a-ți aproba creditul și vor relua verificările înainte de finalizare.

Dacă ai lucrat deja din greu pentru a-ți achita datoriile, pentru a te pregăti să înaintezi cererea ipotecară, blochează acele carduri de credit și amână orice achiziții noi - chiar și aparate noi sau mobilier pentru noua casă!

Stai acasă... și economisește

Folosește-ți timpul în izolare cu înțelepciune, pentru a plăti orice datorie. La fel ca nivelul veniturilor tale, nivelul datoriilor tale este un factor important pentru a decide riscul de a împrumuta bani - a avea datorii mai mici înseamnă că îți poți asuma o nouă responsabilitate.

Realizează un plan realist pentru a reduce cheltuielile în timp ce ești acasă și redirecționează acești bani către plata acestora cât mai repede posibil, iar apoi vezi cât va dura. 

După ce ai terminat, menține aceste cheltuieli la un nivel cât mai redus și crește-ți economiile. Deja stai acasă, gătești pentru tine și ai eliminat evenimentele sociale. Dar ai grijă la cheltuielile generate de stres - atunci când cumperi mai mult decât ai nevoie pentru a lupta cu plictiseala. Atenție și la cumpărăturile online.

Schimbă-ți imaginea de fundal a laptopului cu o imagine a casei tale de vis, pentru a-ți reaminti că situația actuală va trece, și rămâi concentrat, astfel vei putea să aloci mai multă energie pentru atingerea obiectivelor tale.

Citește și: Vrei să cumperi o construcție nouă? 5 motive pentru care ai totuși nevoie de un agent

Rămâi în legătură cu agentul tău

Va dura ceva timp pentru a reveni la normal, insă acest lucru se va întampla în cele din urmă. Magazinele se vor redeschide. Oamenii se vor întoarce la restaurante. Oamenii se vor întoarce la teatre și evenimente sportive. Lucrurile se vor întoarce la normal în cele din urmă, iar investițiile imobiliare vor da rezultate.

Indiferent dacă dorești să aștepți sau să acționezi acum, ia legătura cu un agent imobiliar pentru a afla ce poți face pentru ca experiența ta de cumpărare a casei să decurgă cât mai bine.

De la recomandări pentru creditori până la tururi virtuale în cartierul visurilor tale, agentul tău te poate ajuta să te pregătești pentru următorul tău pas, atunci când timpul este potrivit pentru tine!

 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX