5 metode prin care un agent imobiliar îți economisește timpul

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Lasă în grija profesioniștilor cumpărarea noii tale case.

Dacă ai un job cu normă întreagă la care lista de activități nu se mai termină niciodată, sigur nu poți petrece o zi întreagă la telefon pentru a căuta noi proprietăți. În schimb, un agent imobiliar se poate adapta programului tău pentru a vă întâlni când ești tu liber. În plus, vei avea ocazia să obții casa sau proprietatea de care ai nevoie, fără probleme suplimentare.

5 metode prin care un agent imobiliar îți economisește timpul1

Iată 5 motive pentru care un agent imobiliar îți economisește timpul și energia:

1. Agentul știe care este prețul real

Este util să mergi la bancă înainte de a-ți căuta casa visurilor tale și de a avea un plan pentru a reduce sau a îmbunătăți spațiul locativ dacă va fi nevoie. Dar, de asemenea va trebui să înțelegi și noțiuni despre taxele proprietăților, costurile de utilitate, serviciile municipale și legislația locală. De aceea, datorită pregătirii continue a acestuia, agentul tău imobiliar este mereu la curent cu cele mai recente informații. 

Întocmirea actelor de cumpărare durează mult, iar strecurarea unei greșeli cât de mici, poate duce la probleme foarte costisitoare. Având în vedere că agenții se ocupă de aceste documente în fiecare zi, ei pot gestiona mai bine si mai eficient toate hârtiile necesare. 

2. Agentul este deja documentat

Nimeni nu vrea să plătești excesiv pentru o casă, dar încercarea de a obține cea mai ieftină casă poate fi o greșeală majoră. De ce? Calitatea obținută la cel mai mic preț, poate fi îndoielnică și te poți confrunta ulterior cu necesitatea reparațiilor și renovărilor. De fapt, o casă ieftină te poate costa mult mai mult.

Având în vedere că nu poți ști cât valorează într-adevăr o casă fără informații despre vânzările de locuințe similare din cartier, vei avea nevoie de o analiză comparativă de piață de la agentul tău. Agenții imobiliari studiază istoricul pieței, datele recente cu privire la costurile locuințelor similare și fac o analiză asupra acestor date pentru tine. 

Înarmați cu o înțelegere a condițiilor de piață din trecut, puteți lua împreună cea mai bună decizie pentru tine în acest moment. 

3. Agentul este suportul tău emoțional 

Cumpărarea primei case este incitantă și este normal să te emoționezi cu privire la o decizie atât de mare. Cu toate acestea, emoțiile te pot provoca să cumperi ceva care s-ar putea să nu fie potrivit pentru familia sau finanțele tale. Și, deși nu este niciodată o idee bună să fii orbit de dragostea pentru o casă, este la fel de rău să cumperi o casă din disperare sau să te convingi să cumperi ceva ce nu-ți place.

În schimb, poți face un pas înapoi și să lași agentul imobiliar să-ți economisească timpul, pentru că acesta va căuta în locuri la care nu te-ai gândit. În momentul în care casa potrivită va apărea pe piață, vei fi bucuros să ai un specialist de partea ta pentru a te ajuta să îți păstrezi emoțiile sub control.

4. Agentul face parte dintr-o rețea de experți

Este evident că ar trebui să vezi o casă de mai multe ori înainte de a o cumpăra, dar trebuie să faci vizite în momente diferite - inclusiv serile din weekend și dimineața, indiferent de vreme. Și chiar dacă ai decis asupra casei, nu poți sări peste șansa de a te plimba prin potențiala ta locuință pentru a te asigura că totul este în stare bună.

Din fericire, rețeaua mare din care face parte agentul imobiliar, te va ține conectat la experți externi, cum ar fi avocați, evaluatori, designeri de interior și mulți alții. 

5. Agentul știe în ce direcție se dezvoltă cartierul 

Una dintre cele mai mari greșeli pe care cumpărătorii o fac este să se concentreze doar pe prezent și să nu se gândească suficient la viitor. Vei avea încă un copil care va avea nevoie de propriul dormitor? Vei lucra de acasă sau vei avea un loc de muncă în oraș? Acordând atenție opțiunilor tale vei putea găsi o casă care se va dezvolta odată cu tine. În același timp, cartierele se schimbă la fel de mult ca familiile și mulți factori pot afecta valoarea proprietății tale. 

Ca membru al comunității locale, agentul tău știe dacă există lucrări de dezvoltare care vor schimba cartierul, cum ar fi o nouă centrală de alături sau o construcție de autostradă majoră. De asemenea, dacă știi în ce direcție se îndreaptă cartierul, poți evita surpizele neplăcute. 

La sfârșitul zilei, cele mai importante avantaje pentru a lucra cu un agent imobiliar sunt simple: un agent îți oferă liniște sufletească, îți ia grija achiziției unei noi case și astfel poți reveni la ceea ce trebuie să faci : să-ți pregătești familia pentru o nouă schimbare. 

Ești pregătit pentru cea mai ușoară experiență de cumpărare a unei case? Contactează-ne și află cum poți să îți găsești casa visurilor tale mai ușor decât îți imaginezi. 

 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX