Ești gata pentru ziua în care te muți? Această listă te va ajuta

Timp de citire: 6 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Pregătirea face toată diferența în momentul în care vine ziua cea mare!

După toată munca de căutare a noii tale case și după ce ai terminat cu toată birocrația, în sfârșit, este timpul să te muți! Acum, acest pas poate fi ușor sau stresant, în funcție de cum te pregătești, așa că, îți recomandăm să citești mai jos câteva trucuri dovedite, care te vor ajuta să te așezi la casa ta mai repede decât credeai.

Remax-Ești-gata-pentru-ziua-în-care-te-muți

Pune totul în cutii!

Poate suna puțin prea evident la început, dar da, chiar și acele piese de artă cu forme ciudate ar trebui să ajungă într-o cutie. Partea frumoasă în a folosi cutii este că, având în vedere că sunt pătrate sau dreptunghiulare, ele se potrivesc  perfect într-un camion și folosesc fiecare spațiu disponibil, cât mai eficient posibil! Plus, atunci când te muți, poți ține în brațe trei cutii deodată, grăbind procesul. Obiectele libere ocupă mai mult din volumul vehiculului, fără să poată fi împachetate la fel de mult, iar atunci când le cari, faci mai multe drumuri, cauzând o încetinire a procesului de mutare, care te costă timp și bani. 

Etichetează tot!

Odată ce ai împachetat și ai pus în folie de protecție obiectele, tot ce vrei să faci este să treci la următoarea cutie. Mai bine, evită această tentație! Ia-ți câteva secunde și pune o etichetă pe cutie, lucru care îți va salva ore de muncă mai târziu, când vei despacheta toate aceste cutii. Fii sigur că treci pe fiecare cutie în parte camera în care ar trebui să ajungă, precum și ceea ce conține aceasta, spre exemplu: “Vasele bunicii”, “Cărțile de glume ale mamei”. Simpla etichetare îți va aduce lucrurile în locul potrivit și îți va fi mult mai ușor să prioritizezi ce ar fi de despachetat la început.  

Aruncați lucrurile neesențiale!

Când locuiești într-o casă, este ușor să aduni lucruri de care nu ai nevoie sau pe care nu le vrei, pentru că ai o cameră pentru toate acestea. Ai un platou pentru brânzeturi în plus, pentru ziua ta? Aruncă-l în pod - s-ar putea sa ai nevoie de el mai târziu.

Ziua în care te muți este și ziua în care renunți la tot ce este inutil, pentru a salva bani sau a diminua stresul cu transportul. Așa că, pe măsură ce împachetezi, fă o evaluare sinceră a fiecărui lucru pe care nu l-ai mai folosit de mult timp. Are o valoare sentimentală? Există probabilitatea să-l folosești din nou? Este expirat, duplicat sau orice altceva? Orice nu trece testul, ar trebui să meargă într-un coș special al donațiilor. O să respiri mai ușor atunci când vezi că grămada de lucruri pe care trebuie să o împachetezi devine din ce în ce mai mică!

Dezasamblează mobila din casă!

Această regulă nu se aplică la acele superbe antichități, dar mulți dintre noi au în casă mobilă modernă care, de obicei, vine împachetată din magazin și există și un motiv pentru care se întâmplă acest lucru: e mai ușor și ieftin de livrat lucruri în cutii dreptunghiulare plate. Același lucru se întâmplă și în ziua în care te muți! Dacă ai păstrat instrucțiunile de asamblare (dacă nu, le poți descărca de pe site-ul producătorului), dezasamblați mobilierul și ambalați piesele în pachete în forme de pătrat sau împachetați-le într-o cutie. Acum, acea canapea se potrivește la perfecție în partea de jos a camionului, în loc să ocupe tot spațiul disponibil! 

Cere ajutor!

Probabil că ai observat cum fiecare din aceste trucuri au un lucru în comun: pe cei care se mută! Dacă te muți de unul singur, fiecare sarcină poate fi una imposibilă iar cei care te ajută să te muți, îți pot lua această sarcină cu totul. Vei dori să obții recomandări de la surse cunoscute și, de asemenea, să negociezi o sumă pentru serviciul respectiv în avans, ce include taxe și beneficii. Odată ce aceste detalii sunt stabilite și ai împachetat totul ca la carte, lasă profesioniștii să își facă treaba și stresul tău va dispărea. Dacă ajutorul profesionist nu este inclus în buget, adună o gașcă de prieteni pe care să te poți baza sau familia. Aranjează un lanț de ajutoare, în care o persoană este staționată în fiecare punct al casei (primul etaj, scări, al doilea etaj etc.), prin care înmânezi cutii în linie; dacă oamenii rămân în același punct, ei pot face treabă pentru mai mult timp. Când e totul gata, ajutoarele tale vor avea nevoie de o pizza, ceea ce face tot procesul mai distractiv!

Vrei să faci din achiziția casei tale o experiență cât mai plăcută posibil? Contactează-ne și îți venim în ajutor!

 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX