[Interviu Femei de succes 2019] Maria Bălan, Team Leader RE/MAX Professionals

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

maria-balan-remax

„A fi lider înseamnă a conduce. Trebuie să țintești sus și să faci tot ce îți stă în putință pentru a-ți atinge obiectivele, dar să nu pierzi din vedere că a fi lider reprezintă și o responsabilitate.”

 Maria Bălan este economist și a debutat în carieră într-o firmă de recrutare, unde și-a descoperit pasiunea de a interacționa cu oamenii. După o perioadă s-a îndreptat către un domeniu cu potențial de creștere și dezvoltare financiară cât și personală: Imobiliarele. S-a alăturat unei agenții imobiliare locale, iar între timp aceasta a devenit RE/MAX Professionals.

 

Cum te-a ajutat experiența acumulată în domeniul recrutării?

Experiența căpătată de pe urma activității de recrutor m-a ajutat foarte mult întrucât am învățat cum să abordez oamenii, să identific fricile și îngrijorările lor pentru ca mai apoi să îi ajut să le depășească și să le pot oferi sprijinul de care au nevoie.

Ce înseamnă să fii femeie în domeniul imobiliarelor?

Consider că a fi femeie nu are vreo relevanță în prestarea serviciilor, adică mai mult contează profesionalismul și implicarea. Bineînțeles că te mai lovești și de stereotipuri și de oameni cu gândire rigidă însă aceste obstacole pot fi ușor depășite prin calitatea serviciilor oferite.

Ce te motivează cel mai mult în carieră?

Cred că cea mai importantă este satisfacția că lucrezi pentru tine, dar cu sprijin. Într-o lume cu multe nuanțe de gri, educația, dedicarea și depășirea obstacolelor fac ca la final să merite pentru că ai făcut-o pentru tine, iar acest lucru face treaba să meargă mult mai ușor.

Care este pentru tine definiția succesului?

Succesul în imobiliare pentru mine reprezintă un amalgam de lucruri care te fac să vrei să continui. Succesul reprezintă tocmai acele lucruri pe care nu le poți cumpăra, cum ar fi zâmbetul de pe fața clientului atunci când și-a cumpărat casa în care își va crește copiii sau bucuria vânzătorului că a obținut prețul pe care și-l dorea.

Spune-ne 3 lucruri esențiale pe care le-ai învățat la RE/MAX.

Dacă ar fi să numesc 3 lucruri pe care le-am învățat de aici și le aplic în viața mea de zi cu zi ar fi negocierea, curajul și răbdarea.

Cred că cel mai important lucru este și determinarea cu care ai pornit pe acest drum. Trebuie să fii înarmat cu răbdare și înțelegere, să nu ai așteptări nerezonabile și consider că cel mai important este să nu renunți.

 

 


Citeşte continuarea interviului
în eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2019 

DESCARCĂ GRATUIT



Vrei să afli mai multe despre povestea de succes a Mariei? Aceasta a acordat un interviu în exclusivitate echipei RE/MAX ROMÂNIA pe care îl poți citi integral dacă descarci gratuit eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2019”, unde vei descoperi și alte povești inspiraționale ale femeilor de succes din rețeaua RE/MAX România.

Lasă-te inspirat de oameni curajoși care și-au asumat calea profesională și au ales să pornească plini de încredere pe propriul drum.

”Se spune ca nu poți să le ai pe toate, dar acest domeniu îți oferă tocmai această posibilitate. Începând de la libertate până la câștiguri nelimitate acest domeniu, plin de peripeții, aventuri, supărări, greutăți dar și satisfacții atunci când te-ai săturat de rutina de la 9 la 5, poți să intri într-o aventură 24/7.” 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX