Ce să faci și ce să nu faci atunci când îți cumperi pentru prima dată o locuință

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Aruncă o privire la secretele următoare pentru ca această experiență să devină un succes!

Cumpărarea primei case este cu siguranță interesantă - îți găsești propriul spațiu în care îți vei crea, împreună cu familia, amintiri care să dureze toată viața. Dar, deși va fi o experiență care îți va schimba viața, nu ar trebui să fie și generatoare de stres! Urmează sfaturile noastre pentru a-ți facilita achiziționarea casei știind ce să faci și ce să nu faci:

sfaturi-cumparare-prima-data-locuinta

Ce să faci: Obține preaprobarea și află suma de care ai nevoie

Asigurarea preaprobării de la un creditor este un prim pas, ușor, către stabilirea bugetului de cumpărare al locuinței și, deși nu este singura acțiune în acest proces (vei dori, de asemenea, să revizuiești celelalte cheltuieli pentru a te asigura că suma este suficientă) este esențială și rapidă.

După ce ai găsit numărul magic, solicită agentului să te ajute să aflați costul proprietăților de care ești interesat, inclusiv taxe, asigurări și comisionul agenției. Multe dintre aceste lucruri sunt misterioase la început, dar le vei înțelege pe parcurs.

Ce să nu faci: Nu te lăsa purtat de val!

După ce ai stabilit acel buget perfect pentru prima ta casă, asigură-te că eviți „creep-ul bugetar”, acea “remorcă” mult prea încărcată (pentru a adăuga în plan o piscină, un al treilea dormitor sau o renovare de bucătărie scumpă).
.
În momentul de față, aceste suplimente (în special cele accesibile) par rezonabile, însă, în timp, ele se vor acumula și te vor scoate din zona ta de confort, ceea ce poate face ulterior ca cererea ipotecară să fie mai dificilă decât trebuie să fie!

Citește și: 7 sfaturi pentru bugetul casei tale de vis

Ce să faci: Alege zona perfectă!

O mare parte din căutarea unei casei potrivite o reprezintă găsirea locației potrivite. Îți vei da seama că această parte poate fi uneori la fel de dificilă precum găsirea casei în sine! S-ar putea să decizi că o zonă nu are suficiente parcuri, școli suficient de bune sau nu este suficient de plină de viață. Îți recomandăm să cercetezi aceste aspecte înainte de a începe să cauți proprietăți în acea zonă.

Nu ești sigur ce avantaje are o zonă de oferit? Agentul tău este pregătit să te ajute și cu asta.

Ce să nu faci: Nu sări peste inspecție

Știm cu toții cum te simți odată ce te afli în casa ta de vis. Vrei să te muți imediat! În mintea ta, deja agăți perdele și schimbi corpurile de iluminat și, în timp ce acest lucru este complet în regulă, nu vei face nicio o ofertă fără ca un profesionist să se uite peste fiecare fisură din perete.

Este o cheltuială și este nevoie de ceva timp, dar vei obține o imagine reală a costurilor de cumpărare a acelei proprietăți. Va trebui să le incluzi în bugetul tău total, întrucât pot avea chiar un impact asupra a ceea ce decizi să oferi atunci când va veni acest moment.

Citește și: 6 sfaturi pentru obținerea mai ușoară a unui credit ipotecar

Ce să faci: Ia în considerare valoarea la revânzare!

Vorbind despre inspecții, imperfecțiunile unei case pot fi văzute ca o mare oportunitate atunci când luăm în considerare valoarea reală (peste valoarea pe care o plătești azi) dacă aceste defecte ar fi fost îmbunătățite. Este ceea ce considerăm valoarea de revânzare - suma pe care o poți câștiga atunci când vinzi casa ulterior. Reparațiile destul de simple și modernizările echipamentelor se pot plăti singure prin valoarea adăugată pe care o aduc proprietății.

Și nu subestima zicala “dragoste la prima vedere” - o soluție cosmetică rapidă poate topi inima unui cumpărător, ceea ce înseamnă mai mulți bani pentru tine atunci când este momentul să te muți.

Ce să nu faci: Nu îți pierde răbdarea – Totul va fi bine!

Cumpărarea unei case înseamnă atât de multe lucruri pentru un cumpărător nou și toate simultan, astfel încât poate fi destul de copleșitor. Dar, în primul rând: nu intra în panică! Deși acest proces are o mulțime de piese, noi îl facem în fiecare zi și suntem aici pentru a te ghida la fiecare pas. Cumpărarea primei case este o etapă importantă, dar nu o faci singur; așa că inspiră, intră în joc și amintește-ți să te bucuri de acest moment captivant!

 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX