Kati Roșca
#Sfaturi business
Kati Roșca / 25 iunie 2021

Tehnologia în domeniul imobiliar

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Observăm din ce în ce mai des cum tehnologia și automatizarea preiau controlul în unele industrii. Iar 2021 este cu siguranță un an al schimbărilor. Însă, ce impact vor avea noile tehnologii în imobiliare? Tehnologia în domeniul imobiliar produce deja rezultate și putem vedea ce înseamnă pentru agenții adoptarea serviciilor de tur virtual sau filmări cu drone.

 

Tehnologia în imobiliare - cele mai noi tendințe

Însă, pe lângă aceste tendințe în tehnologie, există noi trenduri care pot merge chiar mai departe decât atât. Domeniul de real estate acordă un interes sporit utilizării tehnologiei 5G și a altor sisteme software noi. Spre exemplu, în ceea ce privește industria imobiliară, nu ar fi o surpriză din partea agențiilor obișnuite să apeleze la servicii precum biroul virtual.

Observăm cu ochiul liber înclinarea către tehnologie, odată cu modificările impuse de COVID-19 în modul în care clienții iau contact cu agenții. Citește și: Studiul Imobiliar European RE/MAX 2021 – Piața Imobiliară Europeană post COVID-19 https://blog.remax.ro/studiu-piata-imobiliara-europeana-2021

Haideți să vedem cum va arăta viitorul pentru industria imobiliară în ceea ce privește tehnologizarea

Viitorul real estate este clar orientat către digitalizare. Profesioniștii au început această schimbare încă de anul trecut, adoptând produse și servicii care cresc probabilitatea de vânzare rapidă a imobiliarelor și asigură confort și experiențe noi ale utilizatorilor, fie că vorbim de apartamente, birouri sau centre comerciale.

Discutăm aici despre tururile virtuale și machetarea digitală a spațiilor. În ultimii ani, tehnologia a avansat mai mult decât ar fi putut estima cineva.

Astfel, tendințele pe care le așteptam în următorul deceniu, sunt de creștere accelerată. Astfel că, inteligența artificială este acum o miză importantă pentru companii și va fi tot mai prezentă în cadrul acestora, profesioniștii încercând îmbunătățirea continuă a experienței clientului.

Citește și: Ce caută cumpărătorii în Google (Keywords Planner & Trends)

Iată cele mai noi tendințe în tehnologie!

Biroul virtual și serviciile de real estate

Serviciile de birou virtual oferă beneficii enorme pentru industria imobiliară. În primul rând, trebuie să luăm în calcul costul birourilor unei agenții, un “spațiu” virtual oferind acces la costuri de sediu mult mai reduse. Acest serviciu se adresează agenților care doresc să lucreze de acasă, iar, mai nou, luând în calcul normele de izolare și distanțare socială, serviciul de birou online poate de veni și foarte practic.

Ne putem gândi nu doar la costurile reduse ale unui astfel de serviciu, dar și la confortul utilizatorilor. Atât agenții cât și investitorii pot beneficia de mai mult confort, discutând online, prezentând și descoperind oferte vitual, fără costuri de transport, fără timpi morți (timp petrecut în trafic sau în săli de așteptare).

Un astfel de birou online va îmbunătăți activitatea agenților și relația cu beneficiarii serviciilor prestate. Spre exemplu, se vor putea conecta mai ușor și mai rapid cu proprietarii. Vor putea să se conecteze în timp real cu fiecare din părțile interesate de o tranzacție, eficientizând la maxim timpul petrecut în acest proces.

Tehnologia 5G și implicațiile sale în domeniul imobiliar

Anul 2020 a înlesnit procesul de implementare a tehnologiei 5G, a pus totodată accent pe importanța îmbunătăţirii conectării, creşterii vitezei din reţelele de date şi a capacităţii infrastructurii necesare pentru a sprijini transformarea digitală.

Succesoare a tehnologiei 4G, tehnologia 5G are capacitatea de a interconecta toate dispozitivele, clădirile și orașele între ele, astfel încât să permită modalități noi și inteligente de lucru.

5G este gata să schimbe umanitatea într-un mod complet, construind adevărate HUB-uri de conexiune. Asta odată cu posibilitatea de a transfera informații cu o viteză amețitoare, de până la 20 Gb/secundă, prin tehnologia 5G.

Citește și: Soluții reale pentru servicii virtuale în imobiliare 

Cu ajutorul unui birou online și prin intermediul tehnologiei 5G vom putea face inclusiv vizionarea unei proprietăți de acasă, prin intermediul transmisiei LIVE la o viteză de internet excelentă și o calitate a serviciilor incredibilă. Iar acestea sunt doar două din nenumăratele tendințe în tehnologie pe care domeniul imobiliar le urmărește și poate să le adopte în viitor.

Citește și: Comportamentul consumatorului în mediul online - cumpărătorii de proprietăți imobiliare

Voi cum credeți că va schimba tehnologia domeniul imobiliar în viitorul apropiat? Și care credeți că sunt tendințele tehnologice care ar trebui urmărite de specialiștii din real estate în anii următori?

New call-to-action

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX