Vrei să deschizi o agenție imobiliară în franciză? Iată trei pași pe care trebuie să îi parcurgi la început

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Anul 2020 este unul atipic pentru mediul de business. De multe ori însă, provocările vin cu oportunități pentru cei care reușesc să găsească și să se adapteze rapid la noua situație.

male-hand-holding-project-plan-statistics-screen-close-up

O agenție imobiliară în franciză ar putea fi oportunitatea pe care o cauți în acest moment, ca antreprenor care îți dorește succesul într-un business nou.

Imobiliarele au fost mereu percepute ca investiții stabile, care își păstrează valoarea chiar și pe timp de criză, iar piața va avea în continuare oportunități pentru antreprenorii întreprinzători și curajoși.

you-x-ventures-MUZFKa_mttU-unsplash

Citește și: Transformă criza COVID-19 în oportunitate - avantajele unei francize RE/MAX

De ce o afacere în sistem de franciză imobiliară?

Dacă vrei să deschizi o afacere imobiliară, una dintre deciziile pe care le vei lua la început se referă la tipul de business adoptat. Poți alege o afacerea imobiliară în franciză sau deschiderea unei agenții independente. Marele avantaj atunci când alegi franciza pentru agenția ta imobiliară este că beneficiezi de know-how-ul francizei pe care o alegi.

În plus, ai acces la programele de mentorat, training si suport al francizei respective. Este un avantaj important, vei vedea pe parcursul dezvoltării business-ului că angajații și pregătirea profesională a acestora sunt elementul cheie al succesului.

Adoptând din start un model de business bine pus la punct, eviți mare parte din riscurile asociate deschiderii unei agenții imobiliare pe cont propriu.

Citește și: Avantajele agențiilor imobiliare în sistem de franciză

Cei trei pași de început ai agenției tale imobiliare în franciză

1. Alege franciza imobiliară potrivită

Există numeroase sisteme de franciză imobiliară în România și este important să te asociezi aceluia cu care rezonezi cel mai bine. Te vei alătura unui brand cu care va fi asociat și business-ul tău – așa că reputația și performanțele acestuia vor fi esențiale și pentru propriul tău succes.

Analizează atent oferta master francizei: atât prețul, cât și serviciile pe care le primești. Ia în considerare și modul în care strategia oferită de franciza imobiliară aleasă se adaptează specificului țării noastre.

O alegere inspirată este a unui partener cu o prezență semnificativă pe piața din România, care are deja o rețea importantă de agenții partenere în țara noastră.

Parcurgem o perioadă de nesiguranță din punct de vedere economic, așa că e important să ne asociem cu oameni potriviți, care vor ști să ne sprijine pentru a găsi cele mai bune soluții pentru compania noastră.

Citește și: Plan de afaceri în imobiliare. Model gata de utilizat

2. Înființează compania și obține avizele necesare (dacă nu ai făcut-o deja)

Vei avea nevoie de o formă juridică pentru afacerea ta imobiliară. Pașii necesari înființării unei firme au fost mult simplificați în ultima vreme, așa că această etapă nu ar trebui să fie una dificilă. Vei avea nevoie de o denumire și de un sediu pentru agenția ta și va trebui să te hotărăști și asupra formei juridice pe care o vei adopta: SRL, SRL-D sau PFA? Codurile CAEN alese vor reflecta activitatea agenției imobiliare.

Această etapă juridică nu ar trebui să dureze mai mult de câteva zile – dacă nu ai parcurs-o deja în momentul în care decizi că vrei să te asociezi unei francize imobiliare.

Citește și: Afaceri online în imobiliare: investiție minimă și stocuri zero

3. Angajează oamenii potriviți și pregătește-i pentru întâlnirea cu clienții

Succesul afacerii tale va depinde în bună măsură de cunoștințele, implicarea și profesionalismul angajaților tăi. Un agent imobiliar bun va înțelege piața imobiliară și cerințele ei de moment, dar și partea juridică și financiară, va fi un bun negociator și își va ști să găsească cele mai bune soluții pentru părțile implicate, în așa fel încât acestea să poată ajunge la un consens.

Rețeaua imobiliară din care faci parte îți va oferi suportul necesar în toate etapele. Atât partea de recrutare, cât și cea re consultanță și comunicare cu clienții vor fi mai simple atunci când ai alături un partener care te va ghida pe parcursul acestor etape.

Citește și: Franciza imobiliară RE/MAX, rețeta succesului în antreprenoriat

***

Începuturile sunt dificile, mai ales într-un context economic mai puțin favorabil. Atunci când știi însă ceea ce îți dorești și ai un plan bine pus la punct, vei găsi resursele necesare pentru a reuși. Alegând ca partener o franciză imobiliară de succes – așa cum este RE/MAX România – vei beneficia de un avantaj clar și de șanse mai mari de reușită.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre franciza RE/MAX

  

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX