Kati Roșca
#CX Corner
Kati Roșca / 12 mai 2022

4 Modalități pentru a deveni un agent imobiliar mai profitabil

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

blog-12

Dacă lucrezi în imobiliare, ești obișnuit cu acest mediu de lucru cu un ritm intens. Agenții trebuie să lucreze rapid și cu acuratețe, în timp ce gestionează atât așteptările interne, cât și pe cele externe. Aceasta nu este o sarcină ușoară.

În acest articol, oferim patru sfaturi care vor ajuta agenții imobiliari să își gestioneze mai bine afacerea și să devină mai profitabili. 

1. GĂSEȘTE-ȚI NIȘA

Cei mai de succes agenți nu sunt pricepuți la toate, de regulă. Au o specializare sau o nișă. Acest aspect este important pentru că atunci când devii expert într-un anumit domeniu, vei ști mult mai multe despre acel lucru decât un generalist, ceea ce îți conferă un avantaj.

Nișa ta în imobiliare poate fi inclusiv o unealtă de marketing, deoarece te vei putea promova în calitate de expert pe o anumită nișă. Acest lucru e posibil deoarece ai mai multe cunoștințe și experiență de vânzări în acel domeniu, iar clienții nu te vor alege doar pentru că ești agent imobiliar. Când devii expert pe un anumit segment al imobiliarelor, îi demonstra că știi exact de ce anume au nevoie clienții tăi.

01 Searching for a home-1

2. STUDIAZĂ CIFRELE

Trebuie să studiezi bine partea financiară urmărind situația profiturilor și pierderilor, atât pentru afacerea ta, cât și pentru cheltuielile personale.

Dacă nu ții gestiunea contabilă, ar trebui să angajezi un contabil care să te ajute cu aceasta. Evidența profitului și a pierderilor oferă un rezumat al veniturilor, costurilor și cheltuielilor pe o perioadă specifică.

07 Agent keeping clients updated-1

3. GESTIONEAZĂ CHELTUIELILE

Este important să generezi venit, însă gestionarea cheltuielilor este cheia viitorului afacerii tale.

Ar trebui să știi unde ți se duc banii. Pentru aceasta, verifică-ți extrasele bancare. Astfel, vei ști care sunt toate instrumentele și serviciile pe care le plătești și poți sista la timp orice nu este necesar. 

În primii ani în imobiliare, este de asemenea important să fii atent la taxe. Ar trebui să încerci să funcționezi cu 50% din fiecare comision. Ideal ar fi să pui deoparte ceilalți 50% și să reinvestești orice ban în plus în afacerea ta. 

Te poți folosi și de tehnologie pentru a-ți gestiona cheltuielile. Există aplicații și softuri în cloud care îți pot face viața mai ușoară.

De exemplu, poți instala o aplicație de bonuri. Cu ajutorul ei, pozezi bonurile cu telefonul, iar aplicația le va salva în contabilitate.

Poți de asemenea să stochezi documentele în cloud și să te scapi de îndosarieri. Îți poți păstra documentele în cloud astfel încât nici nu îți stau în cale, dar sunt și ușor accesibile.

13 Agent farming or nurturing leads-1

4. CREȘTE PREȚUL DE TRANZACȚIONARE

Când vinzi o locuință, vei găsi cu proprietarul prețul de vânzare perfect pentru aceasta. Uneori însă sunt momente când ar fi bine să iei în calcul repoziționarea prețului pentru acea locuință după ce ai pus-o deja pe piață.

De exemplu, dacă ești inundat de oferte și toate sunt peste prețul de vânzare, ar putea fi o oportunitate bună de a repoziționa prețul. Așa vei vedea care cumpărător este dispus să ofere mai mult.

Repoziționarea prețului de tranzacționare poate influența profitul net și profitabilitatea.

02 Working with a REMAX Agent -1

 



Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX