5 motive pentru care deschiderea unei afaceri în imobiliare este o idee profitabilă

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

feat-img-5-motive


Decizia deschiderii unui business în care să investești și pe care să îl construiești poate fi una dificilă - de la stabilirea domeniului în care să activezi, crearea unui plan de afaceri, stabilirea obiectivelor, investiția propriu-zisă și managementul zilnic al afacerii, cu siguranță vei vrea să te asiguri că alegerea făcută este una sigură și profitabilă.

O afacere imobiliară, deși plină de provocări, poate fi una dintre cele mai bune și sănătoase moduri de a face bani, conducând propria firmă.

Citește mai departe și vezi care sunt cele mai importante 5 motive pentru care deschiderea unei afaceri în imobiliare este o idee profitabilă!

1. Ai șanse mari de câștiguri substanțiale

Un beneficiu mare al afacerilor din domeniul imobiliar sunt câștigurile substanțiale. Afacerile imobiliare lucrează cu active tangibile care, de obicei, cresc în valoare. Atunci când ai un business în imobiliare, nu ești limitat la câți bani poți să faci pe oră și nu te încadrezi într-un range salarial.

Dar, pentru a avea parte de câștiguri substanțiale, este nevoie să te implici,  să muncești și să pui clientul pe primul loc. Ajutându-ți clienții să aibă ceea ce își doresc, vei reuși să ai succes într-un astfel de business și nu în ultimul rând, să ai parte câștiguri substanțiale.

2. Faci parte dintr-un domeniu în plină dezvoltare

Un business în imobiliare presupune o mediu de afaceri într-o continuă schimbare. Dacă te plictisești făcând același lucru în fiecare zi sau vrei să scapi de monotonia jobului, un job în imobiliare poate schimba asta.

Zona imobiliarelor se dezvoltă continuu, lucru care necesită atenție la trenduri, adaptare la diferite piețe și versatilitate în mediul de lucru.

Potrivit unui raport al imobiliare.ro, care citează INS, în 2021 au fost construite 21.799 de locuințe, cu o creștere de 12,8% față de anul precedent, iar numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale la nivel național a crescut cu 8.8% față de anul trecut, atingând cifra de 10.103 în februarie 2022. Piața imobiliară este într-o dezvoltare continuă și poate reprezenta o rampă de lansare pentru orice antreprenor gata să investească timp și muncă.

3. Cerere mare de piață

Conform unui raport al imobiliare.ro, care citează ANCPI, în 2022 s-au vândut 170.300 de proprietăți imobiliare, cu 5,3% mai mult decât anul trecut. Potrivit aceluiași raport care citează BNR, soldul creditelor pentru locuințe acordate populației la nivel național a fost de 103 miliarde de lei, cu 12,5% mai mult decât anul trecut.

Având în vedere aceste cifre pe fondul pandemiei, ne așteptăm ca o dată cu trecerea acestui val, cererea să crească și mai mult, lucru care face domeniul imobiliar unul extrem de atractiv.

O cerere mare de piață presupune vânzări mai mari, iar vânzările mai mari pot aduce profitul de care ai nevoie. Mai mult, dacă ești la început de drum, acum e momentul să îți faci un nume în domeniu deoarece vei avea parte de cereri de piață din ce în ce mai mari.

4. Proiecte rezidențiale mari

Proiectele rezidențiale pot genera profituri mari pentru orice business imobiliar. Potrivit imobiliare.ro, 140.000 de potențiali cumpărători au fost interesați să achiziționeze o proprietate în primul trimestru din 2022, ritmul anual de creștere al prețurilor pentru proprietățile rezidențiale, la vânzare, la nivel național, fiind de +12,6 procente.

Mai mult, indicele de cost în construcții pentru clădirile rezidențiale la nivel național a crescut de la 135,7 în 2021, la 164,3 în 2022.

Proiectele rezidențiale mari pot fi o sursă importantă de venituri pentru orice business în imobiliare și pot fi o rampă de lansare excelentă pentru orice nou antreprenor din domeniul imobiliarelor.

5. Investiții în infrastructură

În ultimii ani, piața imobiliară s-a aflat pe un trend ascendent, lucru care a fost strâns legat de dezvoltarea fiecărei zone/oraș. Conform unui studiu pe care l-am realizat, 60% dintre respondenți au declarat că piața imobiliară din orașul lor a crescut semnificativ datorită dezvoltării infrastructurii.

Deoarece piața imobiliară crește direct proporțional cu investițiile în infrastructură, acest domeniu poate fi unul de real interes pentru tine dacă ești în căutarea unei afaceri profitabile și solide.



Printr-o afacere în imobiliare în sistem de franciză beneficiezi de o afacere la cheie, care poate avea succes încă din prima zi, o comunitate de antreprenori care îți este mereu alături și un brand cunoscut la nivel național și internațional, alături de care vei crește rapid.

Dacă ești pe cale să pornești într-o aventură antreprenorială, sperăm că cele 5 motive pentru care deschiderea unei afaceri în imobiliare este o idee profitabilă te-au inspirat să iei decizia potrivită.

 

mail_oct2021_remax_franciza

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX