Agenția imobiliară ca afacere: cum îți crești șansele să ai un business de succes

Timp de citire: 9 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Dacă te pasionează domeniul imobiliar și visezi să îți deschizi propria afacere, decizia poate fi una cu adevărat inspirată: în ultimii ani, imobiliarele au urmat un trend ascendent în România, iar agențiile au obținut profituri atractive. Conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, numărul agențiilor imobiliare din țara noastră a crescut cu 20% în ultimii patru ani, dovedind astfel că piața este una plină de oportunități.

Bineînțeles, nu orice agenție imobiliară se bucură de câștiguri peste medie și succes pe termen lung. La fel ca orice afacere, flerul antreprenorului, modelul de business și modul de lucru pot influența semnificativ rezultatele. Totuși, este bine să știi că o agenție imobiliară este o afacere cu reale oportunități de creștere și profitabilitate. Descoperă în continuare ce aspecte ar trebui să ai în vedere dacă vrei să îți crești șansele de succes în acest domeniu.

Pregătește-te și informează-te în mod constant 

Pentru a deveni un antreprenor de succes în domeniul imobiliar, începe prin a-ți crea o bază solidă, care să îți permită să înțelegi mersul afacerii. Educația imobiliară te va ajuta să observi tendințele momentului și să profiți de orice oportunitate. De asemenea, va fi esențială atunci când comunici cu potențialii clienți sau când recrutezi agenții cu care vei colabora.

O agenție imobiliară este o afacere de care nu te vei plictisi niciodată - dinamică, flexibilă, vie, ca orice business care presupune lucrul cu oamenii. Pentru a o putea conduce către succes, îți recomandăm să profiți de orice resursă pe care o ai la dispoziție: cărți, cursuri fizice sau online, site-uri de profil. Participă la traininguri, seminarii, workshop-uri și află mai multe inclusiv despre cum comunici cu clienții, cum stabilești prețul unei proprietăți, ce înseamnă reprezentarea exclusivă și ce acte sunt necesare în cadrul tranzacțiilor.  Astfel vei reuși nu doar să profesezi fără probleme, dar te vei și diferenția de competiție prin calitatea serviciilor oferite.

Dacă alegi să deschizi o franciză imobiliară RE/MAX, vei avea întotdeauna la dispoziție resurse gratuite, precum și programe de training, mentorat și sprijin constant. Totul pentru a te dezvolta și a-ți fi cât mai simplu să atingi rezultatele dorite.

Realizează un plan de afaceri pentru agenția imobiliară

Un plan de afaceri bine structurat este cheia pentru succesul oricărui business. Stabilește-ți obiective clare și realizabile, identifică publicul țintă, analizează concurența și stabilește strategii pentru promovarea și dezvoltarea agenției tale imobiliare. Planul de afaceri te va ajuta să te concentrezi la obiectivele stabilite și să iei decizii bine fundamentate pe parcursul primilor ani de business - adică exact atunci când este cel mai important.

Vrei să îți fie mai ușor să realizezi planul de afaceri pentru viitoarea ta agenție imobiliară? Poți folosi gratuit un model detaliat, creat de specialiștii RE/MAX. 

Descarcă gratuit modelul de plan de afaceri în imobiliare

Iar dacă vrei să mergi la sigur și să te bucuri de un model de business care a fost deja testat cu succes în România și pe plan internațional, poți lua oricând legătura cu noi. Fiecare antreprenor care deschide o franciză RE/MAX pornește la drum cu mai multă încredere, știind că se poate baza pe o afacere solidă.

Dezvoltă-ți afacerea investind în promovarea agenției tale imobiliare

Un aspect esențial în dezvoltarea agenției tale imobiliare ține de promovarea eficientă a serviciilor oferite. De la un site atractiv și ușor de utilizat, care să conțină informații despre agenție și despre proprietățile tranzacționate, până la optimizări SEO și anunțuri plătite - Google Ads, Facebook Ads - niciun detaliu nu trebuie trecut cu vederea. Trăim în era tehnologiei, iar majoritatea clienților interesați de tranzacții imobiliare apelează la internet pentru a vinde/ cumpăra sau închiria. Prin urmare, dacă agenția și anunțurile tale nu sunt vizibile pe internet, nu vei avea rezultate.

Dacă alegi să faci parte din rețeaua RE/MAX, acest detaliu este ca și rezolvat. Vei avea parte de asistență în realizarea strategiei de marketing, instrumente și sfaturi prin care să atragi și să păstrezi clienții. Ce înseamnă asta? Vizibilitate, o bună imagine pe piață, precum și faptul că nu mai trebuie să plătești sume consistente pentru a lucra cu agenții de marketing, SEO și PPC.

Oferă întotdeauna servicii de calitate

Calitatea serviciilor oferite clienților tăi este cartea ta de vizită. Asigură-te că oferi consultanță profesionistă și personalizată, care răspunde cu adevărat nevoilor clienților tăi. Răspunde cu promptitudine și politețe fiecărei solicitări și încearcă să lucrezi în sistem de reprezentare exclusivă. Acest lucru va contribui la creșterea gradului de încredere între tine și clienți și te va ajuta să închei mai simplu tranzacții valoroase.

Ține cont de faptul că experiența plăcută a persoanelor care colaborează cu tine va genera recenzii pozitive și recomandări, ceea ce va contribui la consolidarea reputației agenției.

Deschiderea unei agenții imobiliare poate fi o oportunitate valoroasă pentru a-ți urma pasiunea și a construi o afacere de succes. Cu pregătirea adecvată, un plan de afaceri solid, strategii de marketing eficiente și servicii de calitate, ai toate șansele ca viitorul tău business să îți aducă satisfacție și câștiguri peste medie.

Dacă vrei să ai susținerea unui partener alături de care îți va fi mai ușor să obții succesul mult visat, suntem aici pentru tine.

Dorești să afli cum îți poți deschide propria franciză imobiliară?

Discută cu un consultant RE/MAX

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX