Alegerea locației perfecte în 5 pași

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

O casă nu este pur și simplu o clădire în care locuiești, este locul pe care îl numești acasă.

În timp ce proprietarii de case pot aduce modificări aspectului exterior și interior al unei case (care vor influența valoarea revânzării), alte caracteristici nu sunt în controlul proprietarului. Din acest motiv, este important să alegi cu atenție locația unei case.

Făcându-ți timp să cercetezi locația perfectă pentru casa ta, te vei asigura că nu este casa potrivită doar acum, ci și pentru viitor.

Află ce cercetări trebuie efectuate urmând acești cinci pași simpli pentru alegerea locației perfecte pentru casa ta.

alegerea unei locatii perfecte, remax

1. Să știi ce cadru ți se potrivește: Rural vs. Oraș vs. Suburbii 

După ce ai hotărât locația geografică, următorul pas este să determini în ce tip de cadru ai dori să fie amplasată casa ta.

Un cadru rural poate oferi proprietarului pace și liniște, dar poate reprezenta o provocare în ceea ce privește accesul la servicii și transport. Un cămin în oraș poate genera provocări opuse. O alternativă la ambele este o proprietate din suburbii, care îți poate oferi spațiu, în timp ce îți permite să fii mai aproape de facilități.

2. Explorează cartierul

Cartiere diferite vor avea calități diferite care sunt atractive pentru persoane diferite. Felul în care arată potențialul tău cartierul pe hârtie diferă de cum este în viața reală. Vizitează cartierul pentru a avea o experiență reală a diferitelor sale aspecte, pentru a te asigura că se potrivește gusturilor tale. Mergi în diferite ore ale zilei pentru a vedea cum e traficul și modul în care vecinii interacționează între ei.

Este important să obții o imagine exactă a caracterului cartierului pentru a fi confortabil atât în timpul zilei, cât și noaptea.

Citește și: Ce să faci și ce să nu faci atunci când îți cumperi pentru prima dată o locuință

3. Cercetează proximitatea față de muncă și școli

Cercetarea apropierii cartierului tău de locul de muncă, școlile potențiale și activitățile de agrement sunt extrem de importante în alegerea locației potrivite pentru casa ta.

Dacă ești interesat să trăiești în oraș, ține cont de naveta la locul de muncă. Uneori, timpul pentru a ajunge la muncă, locuind în oraș, este același dacă ai locui în afara orașului. O navetă mai lungă va avea costuri ridicate și poate însemna mai puțin timp petrecut cu cei dragi.

În mod similar, dacă ești un potențial proprietar cu copii sau un potențial proprietar care dorește să întemeieze o familie, districtul școlar și apropierea de școli sunt factori importanți de luat în considerare. Este o idee bună să ai în vedere calitatea școlilor din cartier pentru a-ți maximiza investiția.

4. Cercetarea proximității familiei, prietenilor și activităților de agrement

Cel mai bun mod de a te simți instant ca acasă este să te afli lângă familie și prieteni. Faptul că vei avea cunoștințe în zonă va face tranziția mai ușoară. Cu toate acestea, este important să nu te bazezi doar pe locația casei, deoarece familia și prietenii au, de asemenea, posibilitatea de a se reloca și pot ajunge să facă acest lucru în timp.

La fel cum îți place să petreci timpul liber cu familia și prietenii, te poți bucura, de asemenea, petrecându-l facând activități de agrement. Ia în considerare dacă accesul facil la activitățile sociale este sau nu o prioritate și explorează ce are de oferit fiecare cartier.

4. Analizează rata criminalității

Criminalitatea este, din păcate, un fapt al vieții, dar poate fi mai ridicat în unele cartiere în comparație cu altele. Deși prețurile locuințelor sunt, în general, mai accesibile în zonele cu rate mai mari ale criminalității, este important să înțelegem că siguranța ar trebui să fie o prioritate majoră pentru cumpărătorii de case.

Este important să iei în considerare nu numai rata criminalității, ci și să evaluezi cât de sigur te simți în cartier și să înțelegi mai bine ce fac autoritățile pentru a ajuta la eliminarea criminalității din acea zonă.

Citește și: Vrei să cumperi o construcție nouă? 5 motive pentru care ai totuși nevoie de un agent

Sfat Bonus: Fă cunoștință cu vecinii

Diferite cartiere atrag diferite tipuri de oameni și va merita efortul de a discuta cu alți proprietari din zonă.

Să-ți cunoști potențialii vecini nu înseamnă să faci judecăți cu privire la felul în care oamenii aleg să trăiască sau compania pe care o au. Înseamnă determinarea potențialului nivel de confort cu oamenii cu care vei interacționa zilnic.

Alegerea locației perfecte pentru casa ta nu este un proces care trebuie grăbit. Este important să faci pașii adecvați, deoarece vei putea petrece ani buni în locația pe care o alegi. Un agent RE/MAX te poate ajuta prin a te ghida la fiecare pas în timpul procesului de cumpărare a casei, inclusiv alegerea locației perfecte. Ia legătura cu agentul tău local RE/MAX astăzi!

 

Click me

 

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX