Vrei un business pe cont propriu? Top sfaturi pentru cea mai bună investiție imobiliară

Timp de citire: 10 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Începerea unei afaceri este plină de provocări, mai ales dacă alegi o perioadă pe care multe persoane nu o consideră cea mai potrivită. Evoluția economiei este ciclică și știm deja că o perioadă de instabilitate este mereu urmată de o alta, de cele mai multe ori mai lungă, de prosperitate. 

Multe afaceri de succes au început însă în perioade de recesiune sau incertitudine economică. Avântul a fost mult mai mare odată ce a fost depășită această perioadă și lucrurile au intrat în făgașul normal. 

De ce nu ai începe un business în imobiliare chiar în această perioadă, profitând de oportunitățile perioadei?

cea mai buna investitie imobiliara - franciza remax

De ce să alegi o afacere în domeniul imobiliar?

Investițiile imobiliare au fost mereu percepute ca cele mai stabile dintre investiții. Oamenii vor avea mereu nevoie de un spațiu de locuit, așa că vânzarea de apartamente și case nu are cum să se oprească, indiferent de perioadele economice pe care le parcurgem. Dacă nu ne permitem să cumpărăm o locuință, vom închiria. 

Piața imobiliară va avea mereu clienți, iar adaptarea la cererea de moment este unul dintre ingredientele succesului unui business în imobiliare. 

Citește și: De ce este esențial să ai un plan de afaceri pentru agenția imobiliară

Franciză imobiliară, agenția imobiliară independentă sau investițiile imobiliare?

Primul lucru pe care trebuie să îl stabilești atunci când îți dorești să activezi pe piața imobiliară este tipul de afacere pe care îl dorești. Care este cea mai bună investiție imobiliară pentru tine?

Dacă vrei să te implici activ în piață, cel mai probabil vei alege să îți deschizi o agenție imobiliară. Dacă însă privești lucrurile mai degrabă ca pe o investiție și ai resursele necesare pentru a o face, atunci te vei gândi la închirierile de locuințe sau spații de birouri, pe termen mai lung sau mai scurt.

Este o agenție imobiliară în franciză este cea mai buna investiție imobiliară pentru tine?

Franciza imobiliară este o afacere la cheie, prin care beneficiezi de toată experiența unui brand deja cunoscut. Alegând franciza, vei avea la dispoziție un întreg sistem care te va învăța pas cu pas să conduci un business în real estate, oferindu-ți instrumentele necesare în derularea cu succes a afacerii.

În schimbul investiției tale, vei primi un pachet de suport ce îți permite accesul la resurse diverse: planul de afaceri, resurse din domeniul IT, de marketing (ce îți permit o promovare eficientă), traininguri specializate și programe de mentorat, precum și tot suportul necesar pentru a-ți începe afacerea în deplină siguranță.

Primești sfaturi în ceea ce privește investițiile imobiliare și nu trebuie să o iei de la 0. Ai din start toate instrumentele necesare reușitei – pentru multe persoane franciza este cea mai bună investiție în imobiliare, acel business la cheie care le ajută să reușească. 

Citește și: Afaceri imobiliare în România post pandemie

Este o investiție bună într-o agenție imobiliară independentă?

Dacă te hotărăști să deschizi o agenție imobiliară independentă, costurile de început vor fi mai mici. Nu vei plăti pentru know-how-ul și suportul necesar începerii afacerii, dar va trebui să înveți pe cont propriu toate secretele acestui business.

Tu vei identifica oportunitățile pieței și cele mai bune soluții pentru dezvoltarea afacerii tale, dar și cele mai bune metode de promovare. Va trebui să îți faci un site de prezentare și un plan de promovare online și offline. Cu determinare, răbdare și multă muncă ai toate șansele să transformi agenția ta imobiliară într-una profitabilă.

Citește și: Piața imobiliară în România în 2020 - previziuni postpandemie

Ce investiții imobiliare sunt cele mai bune alegeri?

Dacă te decizi să investești direct în imobiliare, atunci aici ai mai multe variante: 

  • închirierea de spații de birouri sau locuințe pe termen lung
  • închirierea locuințelor pe termen scurt
  • deținerea unor spații de birouri pe care să le închiriezi în diverse variante

Investițiile într-un imobil pe care să îl renovezi și vinzi din nou, la un preț mai mare, nu sunt la fel de populare ca în trecut, dar pot aduce un profit dacă ai experiență.

Piața închirierilor nu este cea mai bună în acest moment, dar aceste perioade vin cu oportunitățile lor. Poate că vei găsi o locuință la un preț mai bun și vei avea profit chiar dacă o închiriezi cu un preț mai mic. Poate că zona ta se pretează la închirierile pe termen scurt – multe persoane preferă acum apartamentele private în detrimentul hotelurilor, care nu mereu pot asigura distanțarea socială cu care se simt în siguranță. 

Flexibilitatea este cuvântul cheie al perioadei, au de câștigat cei care profită de oportunități și se adaptează cât mai bine la cerere.

Citește și: Familia RE/MAX se extinde în Republica Moldova

Care este cea mai bună investiție imobiliară pentru tine?

Ca și în viață, nu toate variantele se potrivesc tuturor. Alegerea trebuie să o faci chiar tu, dar e bine să iei o decizie informată, după ce ai studiat în amănunt toate variantele pe care le ai la dispoziție.

Dacă îți dorești un business care să te implice 100%, poate că o agenție imobiliară este cea mai bună soluție pentru tine. Aici va trebui să decizi între o franciză și o agenție imobiliară independentă. 

Dacă ești la început, poate că franciza imobiliară este cheia succesului pentru tine. Dacă ai deja experiență în domeniu, s-au putea să îți surâdă mai degrabă ideea agenției independente. 

Investițiile imobiliare presupun adesea o implicare mai mică, dar resurse mai multe. Vei putea, poate, să îți păstrezi jobul, implicându-te mai puțin. 

Așadar: analizează cu atenție fiecare variantă, ținând cont și de momentul actual. Doar tu ești în măsură să decizi care e cea mai bună investiție imobiliară pentru tine.

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX