Cum ajungi la performanțele unui agent imobiliar de top

Timp de citire: 12 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

webinar-iulian-mihaela.png

Am avut bucuria de a sta de vorbă cu Mihaela Keller - agent de top RE/MAX România, despre obiceiurile sănătoase care au ajutat-o să-și dezvolte afacerea ca agent imobiliar și am descoperit împreună cu participanții la webinarul nostru interactiv că secretul stă în lucruri simple, făcute cu rigurozitate și continuitate.

Mihaela Keller a ajuns la performanțele de care se bucură azi prin disciplină și adaptându-și programul și ritmul de muncă în funcție de lucrurile care o fac pe ea să fie mai eficientă. Te invităm să descoperi mai multe din selecția noastră din acest articol.

Nu uita că poți vedea aici înregistrarea video a acestui webinar, dar și a celor pe care le-am găzduit de-a lungul timpului, oricând ești în căutarea de noi idei și sfaturi din partea experților.

obtineacces.png

 

Cum organizăm timpul de lucru pentru o gestiune cât mai bună a sarcinilor?

Mihaela Keller consideră că fiecare dintre noi are suficient timp, astfel că nu acesta e cel pe care îl gestionează, ci gestionează acțiuni pe care nu le planifică în timp neapărat. Se concentrează asupra acțiunilor pe care le are de făcut și încearcă să fie cât mai eficientă.

Pentru o organizare cât mai bună, agentul de top RE/MAX folosește agenda zilnică, unde notează activitățile ce trebuie să se întâmple la o oră fixă, iar în paralel are o listă zilnică de activități, pe care o stabilește la prima oră a dimineții și care conține tot ce dorește să îndeplinească în ziua respectivă.

Cum stabilim prioritățile?

”Din momentul în care îmi creez lista zilnică, știu ce e prioritar pentru mine. Întotdeauna încep ziua cu cele mai grele activități, care necesită maximum de energie și concentrare. Astfel, în cursul dimineții reușesc să îndeplinesc sarcinile care au cea mai mare importanță pentru business-ul meu” - spune Mihaela Keller

Ce intră la categoria ”sarcini importante”? Sunt toate acele lucruri care te conduc spre semnarea unui contract de reprezentare exclusivă și spre tranzacționare.

De aceea, dimineața e dedicată evaluărilor - cu concentrare asupra nuanțelor, cuvintelor, calculelor, căci evaluarea e și prima impresie pe care o lași proprietarului ca agent imobiliar. O altă sarcină importantă în activitatea ca agent este crearea ofertelor, realizarea descrierilor pentru proprietăți și revizuirea ofertelor. Apoi, timpul rămas se împarte între întâlniri, ședințe, vizionări ș.a.m.d.

Cum arată programul unui agent de top?

Mihaela Keller consideră că fiecare agent ar trebui să își modeleze programul în funcție de ce observă că îl face să fie mai eficient. Pentru ea a fost important să elimine cât mai mult timpii morți și activitățile care o pot distrage ușor de la ceea ce și-a setat.

Spre exemplu, Mihaela spune că a renunțat să mai răspundă dimineața email-urilor pentru că și-a dat seama ca ajungea să petreacă o zi întreagă întreruptă de schimbul de mesaje. Așa că și-a creat o rutină de a răspunde la email-uri între ora 12 și 14.

Pentru a elimina orele pierdute în trafic, ea preferă să pornească de acasă cât mai repede posibil. În plus, trezitul de dimineață a intrat în rutină și recomandă tuturor să includă în rutina zilnică obiceiuri bune, care vor deveni reflex și care conduc spre eficiență.

Cum poți evita supraaglomerarea?

În cazul Mihaelei, limitarea numărului de listări este una dintre soluții și încearcă să nu depășească 15-20 de listări gestionate în paralel pentru a-și menține eficiența și randamentul.

O altă metodă de a evita supraaglomerarea e limitarea numărului de vizionări la maximum 3 pe zi. Chiar dacă o contactează clienți interesați să vadă a doua zi un imobil evită să își aglomereze agenda, căci consideră că oamenii cu adevărat interesați vor putea să mai aștepte și, în plus, îi oferă timpul necesar proprietarului să pregătească imobilul pentru vizionare.

Datorită regulii de 3 vizionări pe zi, Mihaela spune că o vizionare include turul inițial, în care le prezintă potențialilor casa, iar apoi îi lasă ”să simtă” casa după plac, să își dea seama dacă s-ar simți fericiți în acel loc, iar acest lucru lasă o impresie foarte bună fiecăruia și crește încrederea că au întâlnit un adevărat profesionist în imobiliare.

Ceea ce o ajută să evite supraaglomerarea este și faptul că în loc să facă plimbări și să stabilească întâlniri inutile, calificarea cumpărătorilor se face în primul rând pe email, și din schimbul de mesaje încearcă să cunoască foarte bine omul astfel ca la prima vizionare să aibă foarte clare așteptările clientului și să aibă deja bazele unei relații bazate pe încredere.

obtineacces.png

Care e numărul optim de proprietăți pe care le poate gestiona un agent imobiliar?

Sfatul Mihaelei Keller este să îți asumi un număr de proprietăți pe care știi că le poți gestiona orientat spre calitatea serviciilor oferite și capabil să te ocupi în detaliu de fiecare proprietate astfel încât șansele de a încheia o tranzacție să fie considerabil mai mari.

Agenta spune că, pentru ea, cifra optimă este 15, căci tratarea superficială a proprietăților nu o caracterizează, și îi place să știe foarte bine proprietățile pe care le gestionează, cunoaște foarte bine datele fiecăreia, ceea ce o face mult mai încrezătoare în capacitățile sale.

”Un agent imobiliar nu vinde proprietăți, el vinde încredere clienților” - Mihaela Keller

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX