Cum îți alegi casa de vacanță la munte

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Îți dorești o casă de vacanță la munte? Poate fi acel ceva de care ai nevoie pentru a te putea deconecta de la ritmul cotidian, poate fi refugiul tău atunci când simți nevoia să îți reîncarci rapid bateriile sau locul în care se vor construi cele mai frumoase amintiri pentru cei mici. Sunt însă aspecte pe care ar trebui să le iei în calcul atunci când începi să cauți case de vacanță de vânzare.

 

Cum îți alegi casa de vacanță la munte

Iată câteva lucruri de care să ții cont:

1. Locația
Deși este o casă de vacanță la munte, va trebui să iei în considerare și distanța față de locuința ta. Neavând încă o infrastructură bine pusă la punct, gândește-te cât timp ai putea să îți petreci în trafic în drum spre casa ta de vacanță fără să ajungi la destinație cu nervii întinși la maxim. Astfel vei reuși să creezi o listă scurtă a localităților care sunt de interes pentru tine.

2. Suprafața utilă
Casa de vacanță este locul în care trebuie să se simtă confortabil fiecare membru al familiei tale. Gândește-te la obiceiurile lor și stabilește care este suprafață utilă minimă pe care ar trebui să o ai în vedere atunci când cauți case de vacanță de vânzare.

Sunt dispuși membrii familiei tale să împartă un dormitor, dacă este nevoie? Vă place să citiți și crezi că ar ajuta să vă puteți amenaja o bibliotecă, un spațiu dedicat acestei activități? Plănuiești să organizezi acolo petreceri cu prietenii de familie? Câte persoane ar trebui să aibă un loc pentru a se odihni?

Citește și: Case inteligente: Ce avantaje au și de ce să alegi una? 

3. Amenajarea
Cum ai vrea să arate casa la munte de vânzare care te-ar determina să o cumperi? Preferi stilul rustic sau vrei să ai și acolo același confort pe care îl ai acasă? Dacă nu vei găsi exact ceea ce îți dorești, ești dispus să investești timp și resurse financiare pentru a o reamenaja?

Dacă da, ce ar însemna transportul materialelor de construcții până la locație și cât de ușor vei putea găsi muncitori pentru acest proiect? Sunt întrebări la care ar ajuta să ai un răspuns înainte de a alege casa la munte de vânzare pe care o vei achiziționa.

Citește și: Casă nouă la adresa veche 

4. Utilizarea în scop turistic
Fiind vorba de o casă de vacanță, în majoritatea timpul din an va fi goală pentru că vei fi prins cu munca și diferite proiecte, de aceea, dacă intenționezi să o și închiriezi, poate iei în calcul și pensiuni de vânzare la munte.

Atfel, nu doar că vei avea un loc de refugiu, ci vei avea și o afacere care îți va genera profit și care poate, în timp, îți va permite chiar să locuiești permanent mai aproape de natură. Oferta de case de vacanță de vânzare este foarte diversificată, tocmai de aceea colaborarea cu o agenție imobiliară care să găsească exact ceea ce îți dorești ți-ar putea fi utilă.

Citește și: 8 lucruri de luat în considerare atunci când cumperi o proprietate construită în 2020 

Căutarea casei de vacanță potrivite pentru tine este dificilă și de durată. De aceea, pentru a-ți salva nervii și a face o alegere corectă, fie că vrei să cumperi sau să vinzi, plătește pentru un profesionist care să te reprezinte.

Angajarea unui agent imobiliar profesionist  îți economisește timp, bani și energie și, cel mai mult, face procesul de cumpărare sau vânzare al unei proprietăți mult mai ușor pentru tine. Și având în vedere că agentul tău este doar la un telefon distanță, poți obține rezultatul de care ai nevoie pentru familia ta - fără niciun fel de probleme.



Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX