Franciza RE/MAX, o investiție redusă în raport cu potențialul de business

Timp de citire: 11 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

img-razvan-cuc-1.png

Poveștile și evoluțiile birourilor francizate RE/MAX sunt diferite, însă fiecare dintre ele se bucură de aceleași avantaje ale brandului nr. 1 monial.

Pe multe dintre aceste povești le poți descoperi deja pe blogul RE/MAX România sau le vei afla în viitorul apropiat, ca parte a unei serii de interviuri dedicate broker ownerilor RE/MAX.

Deoarece primim adesea întrebări asemănătoare când vine vorba despre ce presupune investiția într-o franciză RE/MAX, ne-am propus să împărtășim cu tine trei perspective diferite:

  • Cea a profesionistului care știe sistemul din scoarță-n scoarță,
  • Cea a unui broker owner cu experiență de un an pe piața imobiliară,
  • Cea a unui director de dezvoltare regională devenit de curând broker owner RE/MAX.

Deschidem această serie cu un interviu acordat de Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România, care oferă detalii despre investiția inițială, costurile lunare și alte detalii utile despre franciza imobiliară RE/MAX.

Kati Roșca:
Care sunt avantajele deschiderii unui birou în sistem de franciză?

Răzvan Cuc:
Franciza RE/MAX este un sistem ”la cheie” care îți arată în detaliu cum să conduci un business în real estate, apoi îți oferă instrumentele necesare în derularea cu succes a afacerii. În plus, brandul nr. 1 mondial e un avantaj absolut imbatabil, care dincolo de oportunitățile de business îți dă o energie unică.

De ce investiții este nevoie la început pentru a obține franciza RE/MAX?

R.C:
Investiția inițială include tot pachetul de know-how, training-urile necesare, pachetul de marketing de start și accesul la sistemele de tehnologie și de promovare.

Care sunt costurile lunare cu franciza RE/MAX?

R.C:
Redevențele lunare de franciză includ servicii de suport livrate de masterfrancizor în marketing, juridic, training și business development.

Pe ce perioadă se încheie contractul?

R.C:
Contractul se încheie pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire. În RE/MAX Europe sunt deja business-uri de franciză RE/MAX aflate la a 2-a generație, care funcționează cu succes de 20 de ani, sau altele pe care proprietarii le-au vândut ca un business. În final, RE/MAX e un business pe care poți să îl dezvolți pe viață, sau chiar să îl lași moștenire urmașilor.

Cum evaluezi investiția raportat la veniturile pe care le-ai obținut?

R.C:
E o investiție redusă în raport cu potențialul de business în această industrie. Avem cazuri de tranzacții realizate de francizele noastre în urma cărora comisionul generat a fost chiar și de 10 ori mai mare decât redevența inițială de franciză, iar performanțele francizaților noștri și ai agenților lor se îmbunătățesc lună de lună. Dacă francizatul urmează rețeta RE/MAX cu energie și determinare, succesul e garantat.

După obținerea francizei, care este suportul de care ai parte din partea RE/MAX?

R.C:
RE/MAX România are un interes direct în performanța birourilor francizate și a agenților afiliați, iar pentru asta acordă un suport continuu în marketing, training, business development, tehnologie și juridic - printr-o echipă de oameni specializați pe aceste domenii, ajutați și de parteneri externi. Brandul RE/MAX este el însuși un element de suport prin forța lui globală și puterea de a genera business.

Cât de mult se implică RE/MAX atunci când agenția întâmpină dificultăți?

R.C: 
Colegii mei de la echipa regională sunt dedicați succesului oamenilor din rețea și sunt disponibili 10 ore pe zi pentru nevoile agenților și brokerilor RE/MAX.

Colega noastră de la juridic a consiliat zeci de tranzacții imobiliare în toată rețeaua, acordând un sprijin profesional direct și concret agenților aflați în situații de negociere sau dew-dilligence, contribuind astfel la succesul unor tranzacții importante. La fel și ceilalți membri ai echipei - fiindcă împreună ne propunem să schimbăm felul în care se face real-estate în România.

Ce sfaturi aveți pentru un broker imobiliar independent care se străduiește să obțină succesul cu propria agenție imobiliară?

R.C: 
Fiindcă împreună cu soția mea, Ramona, am fost brokeri independenți înainte de a intra în RE/MAX, fiind un brand local în Cluj, știu acum la nivel de detaliu ce avantaj uriaș este să faci parte dintr-un sistem.

Principalul factor care face diferența vine din educație - fiindcă nivelul de training care există în RE/MAX este atât de avansat față de ce există azi în țară, sau chiar și în Europa, încât agenții RE/MAX sunt cei mai performanți agenți la nivel global. Acesta este de fapt și principalul argument pentru cei care decid să demareze un business cu RE/MAX sau să se alăture rețelei, având deja experiența în imobiliare. În plus, educația îi ajută pe cei care pornesc un start-up în imobiliare cu RE/MAX să crească rapid și să devină profitabili.

cta-descarca-brosura-remax26.05.png

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX