Kati Roșca
#Sfaturi business
Kati Roșca / 07 martie 2023

De la agent la antreprenor: ce trebuie să faci pentru a avansa în cariera ta imobiliară

Timp de citire: 12 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

 

Lucrezi deja în domeniul imobiliar și iubești ceea ce faci, însă simți că ți-ai dori să treci la nivelul următor? Dacă da, e bine să știi că evoluția profesională este un factor care te ajută să îți păstrezi motivația și implicarea, indiferent de aria de activitate. În continuare îți vom povesti cum știi când e momentul propice să avansezi în carieră și ce pași ar trebui să urmezi pentru a ajunge acolo unde visezi.

 

Momentul oportun pentru a trece de la agent la broker/owner

Cum îți dai seama dacă a sosit timpul să mergi mai departe în carieră sau încă e devreme pentru o schimbare? Ei bine, în primul rând trebuie să știi că momentul perfect este doar un mit: întotdeauna vor exista provocări, mai mici sau mai mari, care să apară în calea visului tău. Multe persoane așteaptă ca soarta să le aducă schimbarea de care au nevoie, însă dacă lași totul la voia întâmplării, e posibil ca lucrurile să nu se așeze niciodată în favoarea ta. Iată câteva semne că ești gata să treci de la a fi agent imobiliar la a conduce propria agenție:

 

  • Îți place jobul tău, însă simți că ai putea face și mai mult, păstrându-ți în același timp domeniul de activitate.
  • Ai acumulat destulă experiență încât să ai încredere în ceea ce știi.
  • Obții deja rezultate bune sau peste medie în materie de tranzacții imobiliare.
  • Ești o persoană implicată și proactivă, îți oferi ajutorul atunci când colegii sau clienții tăi au nevoie.
  • Simți nevoia să fii la curent cu tendințele pieței imobiliare, îți place să înveți lucruri noi și să participi la cursuri sau evenimente de profil.
  • Nu îți este teamă de schimbare și de a încerca lucruri noi, fie că e vorba de un nou mod de lucru sau de o aplicație pe care nu ai mai folosit-o până acum.
  • Îți dorești mai multă independență financiară și mai multă autonomie.
  • Ești un om ambițios, care e dispus să muncească pentru visul său.

 

Dacă te-ai regăsit în cel puțin o parte din caracteristicile de mai sus, hai să vedem ce lucruri ar trebui să faci pentru a-ți putea deschide propria afacere în domeniul imobiliar.

 

Stabilește-ți obiectivul și realizează-ți un plan de afaceri

Pentru a ajunge acolo unde îți dorești trebuie să îți definești în primul rând obiectivul și timpul în care vrei să îl îndeplinești. Ca să-ți fie cât mai simplu, începe să lucrezi la un plan de afaceri, astfel încât să știi de ce resurse ai nevoie, cum îți organizezi bugetul, ce strategii îți stabilești, cum te promovezi și cum pătrunzi cu succes pe piața imobiliară din orașul tău. Dacă nu ai experiență în zona antreprenoriatului, nu-ți face griji: poți descărca gratuit ghidul nostru, Plan de afaceri în imobiliare. Vei găsi aici toate sfaturile și indicațiile de care ai nevoie pentru a porni cu dreptul în mediul business.

 

Concentrează-te pe procesul de învățare

Dezvoltarea continuă este cea mai sigură cale către succes, în special în lumea afacerilor. Este esențial să îți cultivi abilitățile necesare unui bun antreprenor: time management, abilități de comunicare, skill-uri de negociere, capacitatea de analiză. Citește cărți de leadership și antreprenoriat care să te inspire, înscrie-te la cursuri de soft skills și îmbunătățește zonele pe care simți că ai nevoie de pregătire.

Vestea bună e că nimeni nu s-a născut învățat, iar mulți antreprenori de succes și-au format abilitățile în timp, învățând și exersând. În RE/MAX punem accent pe dezvoltarea fiecărei persoane, prin traininguri, resurse valoroase, programe de mentorat și suport constant.

 

Extinde-ți rețeaua de contacte

Ca viitor antreprenor, e bine să îți creezi o rețea de contacte, pe care să te poți baza în diferite situații - fie că vrei să ceri un sfat, să afli cum rezolvi o problemă sau să primești recomandări de clienți. De aceea, te sfătuim să participi la evenimente pe teme imobiliare sau de antreprenoriat. De asemenea, poți să cauți pe LinkedIn și pe rețelele de socializare grupuri de profil cărora să li te alături și în care să participi la discuții.

Când te afli la început de drum în mediul business, e bine să știi că poți apela cu încredere la alți profesioniști, cu mai multă experiență, care să te ghideze atunci când ai nevoie. Totodată, când vei recruta primii agenți pentru biroul tău sau vei căuta un specialist în domeniul financiar, care să te ajute cu partea de contabilitate, vei putea găsi mult mai ușor persoanele potrivite.

 

Cea mai simplă cale de la agent la antreprenor: franciza RE/MAX

Dacă îți dorești să pui bazele unei afaceri de succes în domeniul imobiliar, RE/MAX îți este alături, astfel încât lucrurile să evolueze mult mai simplu pentru tine. Iată ce avantaje ai atunci când îți deschizi o franciză RE/MAX:

 

  • Beneficiezi de un model de business care și-a dovedit deja succesul în întreaga lume. Îți oferim atât strategia și planul de business, cât și coachingul de care ai nevoie pentru a putea obține rezultate pentru care altfel ai fi avut nevoie de ani întregi de experiență.
  • Agenția ta activează sub umbrela unui brand cunoscut, care transmite încredere clienților și partenerilor de afaceri. Suntem franciza imobiliară numărul 1 la nivel mondial, iar în România avem birouri în întreaga țară. Brandul RE/MAX este cea mai bună carte de vizită prin care poți atrage persoanele care doresc să realizeze tranzacții importante.
  • Așa cum îți spuneam anterior, suntem alături de tine încă din prima clipă cu traininguri specializate, mentorat și suport. Experiența noastră în domeniu te va ajuta să crești constant, să îți dezvolți abilitățile necesare și să rămâi la curent cu tot ce e nou pe piața imobiliară.
  • Te sprijinim cu instrumentele și asistența necesară pentru a-ți realiza strategia de marketing și a te promova eficient. Nu va mai fi necesar să investești sume uriașe în promovare, ceea ce reprezintă un avantaj considerabil pentru orice antreprenor.
  • Îți oferim asistență în dezvoltarea afacerii, pentru a te ajuta să eviți cea mai mare parte din riscurile asociate deschiderii unei agenții imobiliare pe cont propriu. Începuturile nu sunt întotdeauna simple, dar când te bazezi pe un partener cu experiență, provocările nu mai par atât de mari.

 

Ce spui, ești gata ca în acest an să faci următorul pas în carieră? Unul dintre consultanții RE/MAX este gata să discute cu tine pentru a-ți oferi mai multe informații cu privire la deschiderea unei francize imobiliare.Devino antreprenor de succes cu RE/MAX

Află ultimele noutăți de la RE/MAX