Cum să faci prezentări video de top pentru proprietățile listate

Timp de citire: 12 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

remax-video-realestate

Știai că peste 70% dintre cumpărători și vânzători își găsesc pe Internet un agent/broker imobiliar care să-i reprezinte în tranzacție? Nu există motiv mai bun să aloci timp și energie în realizarea unor prezentări video de top pentru proprietățile listate.

Ai observat și tu că lumea preferă conținutul vizual, fotografii, grafice sau videouri în detrimentul materialelor scrise. Ce mod mai bun de-ați prezenta proprietățile din portofoliu dacă nu prin intermediul unui video care ajută publicul să se familiarizeze cu tine și să descopere un imobil.

Indiferent că ești proprietarul unui birou sau agent imobiliar, citește recomandările specialiștilor noștri pentru a realiza videouri de cea mai bună calitate, care te duc mai eficient către momentul tranzacției.

Naturalețe în fața camerei

Nu ne-am născut toți cu drag de a sta în fața camerei și tracul la vederea obiectivului e o provocare reală pentru mulți dintre noi. Însă e important să te folosești de potențialul imens al prezentărilor video - să lași oamenii să te vadă așa cum ești și să-i cucerești prin naturalețea ta. Ai doar câteva secunde să le captezi atenția și să te conectezi cu ei. Arată-ți adevărata personalitate și vei oferi urmăritorilor impresia că deja te cunosc, că pot avea încredere în tine din simplul fapt că te-ai văzut pe cameră.

Branding personal

Pentru a-ți construi brandingul personal e important ca publicul să îți știe numele - deci prezintă-te încă de la începutul videoului. Poate că văd o prezentare video pentru o proprietate care nu îi interesează, însă vrei ca oamenii să își amintească numele tău și să apeleze la tine când fie au văzut proprietatea care răspunde dorințelor și nevoilor lor, fie sunt pregătiți de o achiziție sau de o vânzare. Prezentându-te la început de video îi vei ajuta să asocieze numele cu o persoană în ale cărui recomandări pot avea încredere.

Întrebări cu răspunsul ”Da” sau ”Nu”

Dacă pe parcursul prezentării video le adresezi oamenilor întrebări cu răspuns simplu - ”Da” sau ”Nu” - vei reuși să le menții atenția și curiozitatea aprinsă. Pune întrebări cărora urmăritorii vor dori să răspundă cu ”da”, cum ar fi ”Te-ai săturat să plătești chirie?” sau ”Vrei să petreci timp mai puțin în trafic?”. Dacă îți vor răspunde afirmativ acum, când te cunosc prin intermediul videourilor tale, le va fi mai ușor să-ți spună ”da” în stadiul mai avansat - cel al vânzării.

Invitație în interior

Clădirea încrederii stă în detalii la care poate nu te-ai fi gândit. Atunci când vrei să treci la prezentarea interiorului casei, lasă camera - urmăritorii video-ului - să pătrundă prima în casă. Acest gest va crește încrederea publicului în tine. Le vei da de înțeles că aceasta este experiența de care vor avea parte când vă veți întâlni față-n față.  

Aportul uman

În zilele noastre, este la îndemâna tuturor să caute informații online despre proprietățile listate. De acceea, scopul tău e să faci mai mult decât pot face motoarele de căutare atunci când oamenii urmăresc să obțină informații extra. De exemplu, când ai spre vânzare o casă spațioasă ce s-ar potrivi perfect unei familii în creștere, nu uita să specifici lucruri ca ”Acest este un dormitor care poate fi transformat în camera copilului sau în cameră de oaspeți” sau ”Grădina este suficient de mare pentru a găzdui o zonă de joacă, una pentru grătare și una pentru florile preferate.” Contează foarte mult să dai viață spațiului prezentat și să vinzi stilul de viață pe care publicul tău țintă l-ar putea obține cumpărând acea casă.

Turul casei

Odată ajunși în interior, include prezentările necesare, fii concis, apoi lasă cameramanul să surprindă și să parcurgă spațiul așa cum și-ar dori o persoană care vine la vizionare. Aceste imagini vor ține aproape urmăritorii videoului și vor crește entuziasmul lor față de ceea ce văd. Un tur virtual este și un bun instrument de selecție a persoanelor care sună să stabilească o vizualizare a imobilului - vei fi contactat doar de cei cu adevărat interesați de ceea ce au văzut în video.

Jesse Peters, de la RE/MAX One Group, este unul dintre cei apreciați realizatori de videouri de prezentare a proprietăților din SUA, o adevărată inspirație pentru brokeri/owneri și agenți imobiliari:

 

 

Prezentarea cartierului

Cartierul în care se situează imobilul este la fel de important ca imobilul în sine, motiv pentru care trebuie să incluzi și imagini din vecinătate. Publicul țintă trebuie să își facă o imagine asupra comunității, asupra caracteristicilor specifice cartierului respectiv. Poate unii caută apropierea de retaileri, alții apropierea de parcuri, grădinițe sau școli. Nu ezita să incluzi în prezentare și antreprenorii locali din zonă - vor aprecia la rândul lor faptul că le-ai creat expunere.

Înapoi în fața obiectivului

La finalul videoului, revino în fața camerei și oferă ocazia ca publicul tău țintă să îți rețină chipul. În încheiere, recapitulează cele mai importante caracteristici ale imobilului prezentat, mai adresează câteva întrebări la care să poată răspundă cu ”da” sau ”nu”. De exemplu ”Ți-ar plăcea să te trezești cu această panoramă” sau ”Îți vezi familia crescând aici?”. Nutrește dorința lor de a trece la pasul următor.

Un îndemn clar către acțiunea următoare

Dacă publicul tău țintă a ajuns până la finalul videoului, asigură-te că le dai opțiuni pentru a face pașii următori. Cei interesați vor vrea să te sune sau vor dori să afle mai multe detalii, deci le-ar fi utilă pagina web pe care ai listat proprietatea respectivă. E important să ai aceste tipuri de butoane call to action incluse și să nu faci publicul interesat să sape prea mult după informații.

Distribuirea videoului

Nu pierde nici o oportunitate de a te asigura că videoul tău ajunge la cât mai mulți oameni care ar putea fi interesați de proprietatea listată. Încurajează publicul să distribuie video-ul tău către prieteni care pot fi interesați. De asemenea, roagă prietenii să îți distribuie videourile astfel încât să crești credibilitatea în rândul prietenilor săi. Sunt moduri prin care dovedești că ești expert local și prin care poți ajunge la o plajă mult mai mare de oameni, la care altfel n-ai fi avut acces.

Prezentarea video a listărilor te vor ajuta să vinzi mai repede proprietăților din portofoliu și să atragi clienți noi, convinși de aptitudinile tale de promovare. Încearcă să aplici sfaturile de mai sus în realizarea următorului tău video, fă-ți numele și chipul cunoscut și bucură-te de beneficiile ce decurg dintr-un material bine realizat și promovat.

Click me

Află ultimele noutăți de la RE/MAX