Opțiuni de finanțare pentru un business în real estate

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Atunci când plănuiești să deschizi o afacere, este important să te poți baza pe bugetul necesar pentru investiția inițială. Pentru că da, orice business profitabil începe cu o investiție, care îți permite să acoperi costurile sediului, promovarea, cheltuielile administrative și alte aspecte esențiale. Din fericire, dacă ai o idee bună de afacere și un plan solid, îți poți recupera rapid suma investită și poți face un profit atractiv, fără a fi necesar să aștepți ani de zile pentru asta.

Iar dacă vorbim de afaceri profitabile, imobiliarele sunt un domeniu pe care merită să-l explorezi. Descoperă în continuare ce variante de finanțare ai dacă vrei să îți deschizi un business în real estate.

Creditele bancare - o primă opțiune de finanțare

Dacă ai încredere în ideea ta și vrei să o pui cât mai curând în practic, poți solicita un credit - cu siguranță știi că băncile oferă credite de nevoi personale, însă multe instituții bancare îți pot pune la dispoziție și opțiuni personalizate de finanțare, destinate dezvoltării afacerilor. Acestea pot fi solicitate atât de microîntreprinderi, cât și de antreprenori sau persoane fizice care sunt la început de drum, prin urmare nu este neapărat să deții deja afacerea.

Tot ce ai de făcut este să cercetezi piața bancară, pentru a descoperi ce soluție ți se potrivește și te avantajează - unele programe presupun să depui mai multe tipuri de acte, pe când altele sunt mai simplu de accesat. Ține însă cont și de valoarea pe care vrei să o împrumuți, termenul de restituire și rata dobânzii.

Investitorii privați sau partenerii de afaceri

Nu dorești să soliciți un credit sau nu poți obține suma dorită? Gândește-te la faptul că o afacere atractivă poate trezi interesul unui investitor sau al unei persoane interesate să-ți devină partener de business. Pentru a avea cât mai multe șanse de a atrage un investitor, este important să ai un plan de afaceri cât mai bine realizat. Totodată, îți poate fi de ajutor să participi la evenimente de profil, unde poți cunoaște viitori parteneri de afaceri, care sunt dispuși să investească, atâta timp cât vii cu o idee profitabilă și demonstrezi că știi cum să o pui în practică.

În cazul în care alegi să deschizi un birou francizat RE/MAX, te vei putea baza pe un model de business testat deja cu succes, resurse și traininguri, instrumente de promovare eficiente și sprijin constant. De asemenea, vei opera sub umbrela unui brand cunoscut, care transmite încredere. Astfel, când vei dori să atragi un partener de afaceri sau un investitor, vei avea argumente solide, care-l vor putea convinge să contribuie cu suma solicitată.

Programe de finanțare cu fonduri nerambursabile

În general, fondurile europene se adresează afacerilor existente sau antreprenorilor care investesc în anumite domenii, cum ar fi agricultura, industria energiei verzi sau IT-ul. Totuși, fiecare program de finanțare are propriile condiții, așa că este recomandat să te interesezi și să fii mereu la curent cu noutățile din domeniu. De exemplu, programul Startup Nation 2024 încurajează înscrierea persoanelor fizice care își doresc să parcurgă formarea antreprenorială și să deschidă o afacere.

La fel ca în cazul altor opțiuni de finanțare, fondurile nerambursabile se acordă în general persoanelor care demonstrează că au un plan de afaceri bine pus la punct și știu exact cum au de gând să investească suma primită. De asemenea, ajută să demonstrezi că afacerea ta poate aduce o schimbare în comunitate.

Fiecare opțiune de finanțare vine cu anumite avantaje - un credit bancar înseamnă că nu depinzi de un investitor sau de un partener, deci ai mai multă autonomie. Pe de altă parte, un partener de afaceri te poate sprijini nu doar financiar, ci și prin experiență și împărțirea responsabilităților, ceea ce poate fi un mare atu, mai ales dacă te afli la început de drum. O idee bună poate fi să discuți cu un consultant financiar, care te poate ajuta să identifici varianta potrivită pentru nevoile tale.

Dacă ai în plan deschiderea unei agenții imobiliare, ne dorim să te cunoaștem. Alături de RE/MAX poți avea nu doar un business în real estate, ci o afacere de real succes și sprijinul unei întregi rețele de experți în imobiliare. Alegând o franciză RE/MAX, beneficiezi de un model de business bine pus la punct, cu strategii de marketing eficiente și proceduri operaționale testate. Prin urmare, investiția ta are toate șansele de a fi rapid amortizată și de a-ți aduce profitul la care visezi. Vrei mai multe detalii? Ia legătura cu noi și fii gata să pui bazele unei afaceri de viitor.

 

banner-top-franciza-nl-v3

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX