[Interviu Femei de Succes 2023] Grațiela Gherman, Sales Associate RE/MAX Prime Capital, Oradea

Timp de citire: 9 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

gratiela gherman blog1

”Încerc să fiu foarte atentă la nevoile semenilor și să îi îndrum înspre ce își doresc. Avem o mare responsabilitate față de cei pe care îi reprezentăm.” - Grațiela Gherman, Sales Associate RE/MAX Prime Capital, Oradea

 

 

Ce te-a determinat să intri în domeniul imobiliar?

Domeniul imobiliar nu a fost unul nou pentru mine. Am cochetat cu vânzarea și cumpărarea de proprietăți de-a lungul timpului pentru portofoliul meu personal de investiții, însă nu la acest nivel.

Ce m-a determinat să acced la un alt nivel a fost PROVOCAREA!

A fost un “hai să încerc” la propunerea unui om pe care îl apreciez foarte mult pentru toate reușitele lui: Mihai Pop! La întrebarea: „Vrei să mi te alături?” am răspuns „DA, vreau să stau alături de învingători!” Așa a început povestea mea în imobiliare.

 

Ce înseamnă să fii agent/broker imobiliar în România?

Să fii agent imobiliar în România înseamnă să te confrunți neîncetat cu provocări: lipsă de documente, scepticism pe de-o parte, atenție, concentrare și satisfacții pe de altă parte. Ca și agent imobiliar e important să empatizezi cu cei cu care interacționezi, să înțelegi că există emoții puternice de ambele părți, să înțelegi că fiecare mp construit a presupus multă dragoste, bucurie și sacrificii. Că înstrăinarea unei proprietăți nu este un lucru simplu: fiecare persoană are o poveste. Uneori fericită, alteori tristă. Să ai o atitudine pozitivă, să ai un cuvânt de mângâiere, să fii sincer, să ajuți!

Să fii agent imobiliar în România e o provocare, însă faptul că fac parte dintr-o mare familie - RE/MAX Prime Capital - îmi dă încrederea să afirm: să fii agent imobiliar în România e o împlinire!

 

Cum te responsabilizează acest rol?

Ascensiunea mea frumoasă în acest domeniu se datorează faptului că nu am fost și nu pot să fiu indiferentă la sentimentele oamenilor. Încerc să fiu foarte atentă la nevoile semenilor și să îi îndrum înspre ce își doresc. Avem o mare responsabilitate față de cei pe care îi reprezentăm. Ei pot fi atât cumpărători, cât și vânzători. Cei care doresc să achiziționeze o locuință au deja o idee despre ceea ce își doresc. Rolul nostru este de a-i asculta cu atenție, de a face o selecție a proprietăților care se apropie de nevoile lor. De cealaltă parte, avem vânzătorii proprietăților, cei care cu încredere și ne încredințează locuințele spre vânzare. E o responsabilitate!

 

Prin ce simți că tu contribui la imaginea industriei noastre?

Contribuția mea la imaginea acestei industrii e una importantă. Am dat dovadă, prin rezultatele obținute că importanța unui agent imobiliar este semnificativă. Pregătirea pe care o am, experiența, atitudinea, abordarea, rezultatele sunt foarte importante.

Faptul că cele mai multe proprietăți (95%) pe care le am în portofoliu ce au venit în urma recomandărilor, nu din piața rece, mă califică pentru a fi o bună imagine a acestei industrii.

 

Cât de mult te implici în educarea/transmiterea cunoștințelor tale din imobiliare către noii colegi și către clienți?

Deoarece biroul nostru este extrem de bine organizat, între noi există comunicare permanentă. Săptămânal avem întâlniri în care ne ajutăm reciproc, discutăm concret despre toate problemele cu care ne confruntăm, iar dacă personal mi se cer sfaturi, le ofer cu drag.

 

Oferă-ne, te rugăm, un exemplu de realizare profesională obținută cu ajutorul colaborării și a împărțirii responsabilității cu colegii de birou sau din rețea.

Cel mai bun exemplu în acest sens este că e minunat atunci când ești în concediu să ți se vândă proprietățile de către colegi. Din punctul meu de vedere colaborarea dintre noi este esențială. Suntem mai eficienți dacă lucrăm împreună. Le spun și clienților noștri: semnează cu un agent, însă lucrează mii de agenți pentru o proprietate.

 

Ce faci pentru a te dezvolta ca persoană și ca profesionist? Te rugăm să ne recomanzi 3 cărți/mentori/podcasturi care te inspiră și te motivează.

Mă ajută faptul că am o experiență, că am avut câțiva ani buni în care am interacționat cu oameni, m-am pregătit și am experimentat diferite activități. Acum, în puținul timp liber pe care îl am, mă implic în activități care mă deconectează. Ca și pregătire, așa cum am relatat puțin mai sus, săptămânal, în cadrul biroului, sunt organizate întâlniri menite să ne pregătească să devenim profesioniști. Întâlnirile Prime Capital sunt despre puterea cu care trebuie să ne încărcăm, despre valorile pe care trebuie să le transmitem ca agenți imobiliari și despre leadership. Recomand să participați măcar o dată la o astfel de întâlnire și să simțiți un vibe și o energie unică, un vibe care uneori îți dă atât de multă încredere și putere.

 

Cum reușești să obții echilibru între a fi #SHErealtor și viața personală?

Reușesc! Reușesc datorită faptului că Universul mi-a dat un soț minunat care mă susține foarte mult. Poate e o ocazie să-i mulțumesc încă o dată pentru aripile pe care mi le dă, pentru susținere și încurajări. E important să aud „Sunt mândru de tine!” când am o reușită, e important știu că îmi este alături în orice moment. Suntem împreună de 20 de ani, ani în care ne-am susținut reciproc.

Echilibrul mai vine din pasiuni, din proiectele pe care le am acasă alături de familia mea.

Îmi place enorm să muncesc, mă reinventez permanent. Pentru mine „nu se poate” nu există. Totul e posibil dacă îmi doresc!

 

Cât de mult înseamnă împărțirea responsabilităților pentru a reuși în acest domeniu?

Noi nu împărțim responsabilitățile în familie. Noi facem totul ÎMPREUNĂ!


Descoperă și alte povești inspiraționale
în eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2023

bnr-fi-2023-wd

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX