Ce să iei în considerare atunci când cauți spații comerciale de închiriat sau de vânzare în București

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Este această perioadă potrivită pentru a porni în căutarea de spații comerciale de închiriat în București? Sau este mai bine să te concentrezi pe anunțurile de spații comerciale de vânzare în București?

Merită să investești într-un magazin fizic în contextul actual? Sunt întrebări la care vei primi răspuns în cadrul acestui articol.

Cum cauți spații comerciale în București.

Impactul comportamentului consumatorilor asupra pieței spațiilor comerciale

Haide să începem printr-o scurtă radiografie a comerțului în această perioadă. Declanșarea pandemiei a generat, fără doar și poate, o adevărată explozie a comerțului online. În România, domeniul e-commerce a atins pragul de 5,6 miliarde de euro la finalul anului 2020, cu 30% mai mult decât în 2019, potrivit calculelor Asociației Române a Magazinelor Online.

Dincolo de aceste cifre, realitatea este că în continuare majoritatea oamenilor preferă să achiziționeze produse din magazinele fizice.

Scăderea sau măcar stagnarea prețurilor cerute pentru spații comerciale

Având în vedere mutarea afacerilor în mediul online, precum și preferința angajatorilor pentru telemuncă și sistemul work from home, nu este de mirare că participanții la studiul „Cele mai importante provocări din domeniul imobiliar în 2020 ”, realizat de RE/MAX România la finalul anului trecut au considerat în număr mare că prețurile pentru spații comerciale/office vor scădea sau cel mult vor stagna în 2021.

Iată și răspunsul la întrebarea dacă este momentul potrivit pentru a începe să cauți spații comerciale de închiriat în București.  De asemenea, având în vedere situația actuală, dacă îți permite bugetul, ai putea lua în considerare inclusiv anunțurile de spații comerciale de vânzare în București.

Aspecte de care să ții cont când vizionezi spații comerciale în București

Alegerea spațiului comercial în care îți vei desfășura activitatea poate avea un impact semnificativ asupra șanselor reale de succes ale afacerii tale, atât din perspectiva vadului, cât și din cea a costurilor pe care le presupune.

Tocmai de aceea, înainte de a lua o decizie va fi nevoie să studiezi cu atenție piața, anunțurile de vânzare de spații comerciale în București sau de închiriere, tocmai pentru că, în general, costurile de amenajare a spațiului reprezintă un procent semnificativ din bugetul de care ai nevoie pentru a-ți pune afacerea pe picioare și nu este de dorit să iei o hotărâre proastă și să fii nevoit să te muți peste puțin timp.

Iată ce să iei în considerare:

● Tipul de spațiu potrivit afacerii tale În funcție de ce afacere urmează să deschizi, https://blog.remax.ro/idei-de-afaceri-pentru-2022 va trebui să te gândești de ce fel de spațiu comercial vei avea nevoie să închiriezi sau să cumperi în București. V

ei deschide un restaurant, un magazin, un showroom sau un atelier de producție în care îți expui și produsele? Fiecare dintre aceste tipuri de business-uri are nevoi diferite din perspectiva sediului în care își desfășoară activitatea.

Va fi nevoie să compartimentezi spațiul? Îți permite locația care îți place să faci astfel de lucrări? Care sunt cerințele din partea autorităților, mai ales dacă dorești să deschizi un restaurant? Sunt multe aspecte care trebuie puse pe hârtie chiar înainte de a începe căutarea de spații comerciale de închiriat în București.

● Zona ideală a orașului pentru business-ul tău „Locație, locație, locație” este o replică renumită pe piața imobiliară atât pe zona rezidențială, cât și pe cea comercială. Va fi esențial pentru tine și afacerea ta să fiți acolo unde este publicul tău țintă. Cui vei vinde? Care este profilul cumpărătorului tău ideal? Cât de bun este vadul comercial?

● Ce facilități vor fi necesare De câte încăperi vei avea nevoie, de câte intrări separate, vei avea nevoie de un anumit număr de chiuvete sau va trebui să ai anumite accesorii electrice? Câte toalete vor fi necesare?

Ce fel de viteză la internet e necesară desfășurării în bune condiții a activității? Cât de ușor vor putea ajunge angajații la locul de muncă? Cât de accesibilă este locația din acest punct de vedere? Întrebări la care va trebui să răspunzi în funcție de specificul afacerii tale.

● Închirierea sau cumpărarea spațiului? Care este mai rentabilă Cu siguranță atunci când ți-ai gândit planul de afaceri l-ai făcut pe o perioadă mai lungă de timp și ai luat în considerare acest cost deloc de neglijat, cel al închirierii spațiului comercial.

Analizează oferta de spații comerciale de vânzare din București și fă calcule pentru a vedea dacă ai putea lua în considerare chiar achiziționarea locației respective. Va însemna, într-o primă fază, o investiție mai mare,  însă, în timp, vei putea să te bucuri de beneficiile ei.

Având propriul spațiu îți va fi mai ușor să treci peste perioadele în care poate afacerea nu merge atât de bine sau cele de criză. Merită să te documentezi cu privire la anunțurile de vânzare spațiu comercial. Acestea sunt doar câteva aspecte pe care să le iei în considerare atunci când cauți un spațiu comercial pentru afacerea ta.

Pentru a putea găsi locația potrivită pentru business-ul tău, dar și la prețul corect, apelează la o agenție imobiliară din București care are atât o bază de date cu spațiile libere, cât și expertiza necesară pentru a-ți oferi consultanță până la încheierea contractului de închiriere sau de vânzare-cumpărare.



Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX