Kati Roșca
#Sfaturi business
Kati Roșca / 03 octombrie 2022

Obiceiuri ale agenților imobiliari de succes

Timp de citire: 11 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

A fi agent imobiliar este o provocare continuă, însă în același timp o sursă enormă de satisfacții. Agenții interacționează zilnic cu numeroși clienți, caută soluții, negociază și se străduiesc să obțină cele mai bune oferte pentru oamenii cu care colaborează. Unii dintre ei obțin însă rezultate mai bune, iar succesul lor nu ține neapărat de abilitățile cu care s-au născut sau de carismă, ci de obiceiurile pe care și le-au format în timp. Vrei să știi care sunt factorii care te pot ajuta să devii un agent imobiliar de top? Descoperă în cele ce urmează ce obiceiuri au agenții care obțin cele mai bune rezultate.

Învață și se dezvoltă în mod constant

invata-si-se-dezvolta-in-mod-constant

Secretul succesului în orice domeniu constă în dorința de a cunoaște cât mai multe lucruri și a rămâne la curent cu noutățile. Domeniul imobiliar nu face excepție, iar un agent bun știe că trebuie să fie mereu informat, să urmeze cursuri de soft skills și să cunoască modificările legislative sau tendințele care au impact asupra pieței. În acest mod, se poate adapta la orice tip de client și poate finaliza tranzacțiile fără surprize neplăcute. Există numeroase cărți și programe de învățare care te pot ajuta în acest sens, iar pe site-ul RE/MAX vei găsi oricând webinarii, ebook-uri, articole, podcasturi și multe alte materiale ce îți pot fi de folos în activitatea curentă. Agenții din rețeaua noastră participă frecvent la cursuri și programe de dezvoltare, având totodată acces la o multitudine de resurse utile.

 

Își organizează eficient fiecare zi de lucru

isi-organizeaza-eficient-fiecare-zi-de-lucru

Chiar dacă de multe ori asociem rutina cu ceva neplăcut, adevărul este că avem nevoie de o structură, un program care să ne ofere stabilitate și să ne ajute să îmbinăm viața personală cu cea profesională. Ca agent imobiliar ai pe agenda zilnică foarte multe activități, fie că vorbim despre întâlniri cu clienții, apeluri, vizionări, filtrare a ofertelor sau promovare a anunțurilor. Pentru a le duce pe toate la bun sfârșit, ai nevoie de o bună planificare. Agenții de succes știu cât de util este să își organizeze ziua de lucru, astfel încât să termine tot ce au pe agendă și, în același timp, să se bucure de suficient spațiu personal.

 

Ascultă cu adevărat oamenii din jur

asculta-cu-adevarat-de-oamenii-din-jur

Agenții imobiliari interacționează cu diferite tipologii de oameni, fiecare cu nevoile sale. De aceea, trebuie să știe cum să îi asculte activ, fiind atenți la cerințele lor și punându-le întrebările potrivite. Dacă vrei să îți perfecționezi abilitatea de ascultător, încearcă să o exersezi zilnic, acordând atenție persoanelor cu care stai de vorbă. De câte ori nu ți s-a întâmplat să conversezi cu un prieten sau cu un membru al familiei și să pui mai mult accentul pe ceea ce ai tu de spus? Străduiește-te să schimbi acest tipar de comunicare și să te implici în discuție fără a ignora omul din fața ta. Astfel vei reuși să îți înțelegi mai bine clienții și să le poți oferi o experiență care să îi ajute în mod real.

 

Își stabilesc obiective îndrăznețe și se străduiesc să le realizeze

isi-stabilesc-obiective-indraznete-si-se-straduiesc-sa-le-realizeze

Dacă vrei să obții succesul, e necesar în primul rând să definești acest concept. Ce înseamnă pentru tine să ai succes? Câte tranzacții vrei să realizezi anual, ce sume vrei să câștigi și care este traseul profesional pe care îți dorești să îl urmezi? Agenții imobiliari de top au obiective bine stabilite, îndrăznețe, dar în același timp realiste. De-a lungul carierei aceste obiective se pot schimba și pot evolua odată cu nivelul de experiență. Dacă nu ai un scop care te motivează, o să îți fie greu să atingi performanța, dar și să îți evaluezi progresul.

 

Comunică eficient cu clienții

comunica-eficient-cu-clientii

Un alt obicei al agenților imobiliari de succes constă în menținerea unei bune comunicări cu clienții. Asta înseamnă că trebuie să tratezi cu interes fiecare persoană, încă de la prima interacțiune. Răspunde cu promptitudine la apeluri și mesaje, dă dovadă de proactivitate și nu lăsa niciun client să se simtă mai puțin important. Atâta timp cât decizi să lucrezi cu cineva, îți iei angajamentul că ajuți persoana respectivă și că îi acorzi atenția ta - evident, în limitele firești. Dacă nu demonstrezi suficient interes, amâni trimiterea mesajelor sau nu răspunzi la telefon, este posibil să pierzi clienții în favoarea agențiilor concurente.

 

Au un mindset pozitiv și se remontează după eșecuri

au-un-mindset-pozitiv-si-se-remonteaza-dupa-esecuri

Până și cei mai de succes agenți imobiliari trec prin momente dificile și provocări, însă acestea reprezintă doar obstacole temporare, care nu îi opresc din drum. Ca agent, trebuie să dai dovadă de ambiție, să gândești pozitiv și să înțelegi că un eșec nu este finalul lumii, ci doar o posibilitate de a învăța și de a obține rezultate mai bune pe viitor. Poate la început îți va fi mai greu, însă există factori care te ajută în acest sens: citește cărți motivaționale, urmărește podcasturi care te inspiră, discută cu un coach sau bazează-te pe o echipă puternică și unită. Dacă decizi să devii agent în rețeaua RE/MAX vei avea alături profesioniști cu experiență în domeniu, ce îți vor fi alături oricând ai nevoie de un plus de motivație.

 

Lucrează în sistem de reprezentare exclusivă

lucreaza-in-sistem-de-reprezentare-exclusiva

Nu este un secret faptul că reprezentarea exclusivă reprezintă un mod de lucru bazat pe încredere și oferă mai multe șanse de reușită a tranzacțiilor, precum și o relație mai autentică agent-client. Dacă până acum nu ai mai utilizat acest sistem, e bine să îl iei în calcul pentru colaborările viitoare, pentru că te va ajuta să îți creezi o bază de clienți stabilă, să lucrezi sub mai puțină presiune și să oferi fiecărei persoane cu care interacționezi o experiență cu adevărat valoroasă.

 

Au grijă de imaginea lor din mediul online

au-grija-de-imaginea-lor-in-mediul-online

În ziua de astăzi, e mai important ca oricând să fii prezent în mediul virtual. Majoritatea clienților care caută să vândă sau să cumpere o proprietate consultă ofertele online și se informează cu privire la prețuri. Agenții imobiliari de top sunt ușor de găsit, au deja o reputație bună, care se observă prin recenzii sau prin modul în care comunică, au un blog de calitate și pagini de social media actualizate. Asigură-te că investești timp și în promovarea online, pentru că acest lucru te va ajuta să atragi mai simplu clienții.


După ce ai parcurs acest articol, cu siguranță îți este mai clar ce ai de făcut în continuare: ai observat ce obiceiuri bifezi deja și știi la care mai ai de lucru, astfel încât să obții rezultate din ce în ce mai bune. Simți că ți-ar fi mai ușor să pui totul în practică în cadrul unei echipe puternice, care să îți ofere sfaturi, vizibilitate și umbrela unui brand de încredere pe piața imobiliară? Te așteptăm alături de noi, în rețeaua RE/MAX, pentru a scrie împreună povestea ta de succes! 
 
bnr-btm-new-2

Află ultimele noutăți de la RE/MAX