Tipuri de proprietăți pentru o primă investiție

Timp de citire: 6 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

PROPRIETĂȚI PENTRU O PRIMĂ INVESTIȚIE

Investiția în imobiliare este privită adeseori de milionarii de azi ca una din cele mai înțelepte și sigure investiții pe care le poate face o persoană. Îți permite să îți diversifici investițiile și să nu îți bagi toți banii într-un singur loc, iar istoric vorbind, este printre cele mai profitabile tipuri de investiții disponibile.

E minunat pentru cei care au deja milioane în cont, dar ce fel de proprietăți există pe piață pentru cei care sunt abia la început de drum?

E important să fii conștient că sunt multe de luat în calcul pentru investițiile în imobiliare și va trebui să te informezi pe cont propriu înainte să te implici. Acest articol nu te va învăța cum să începi, ci doar va indica tipurile de proprietăți disponibile pentru un budget de investiții mai modest.

PROPRIETĂȚI REZIDENȚIALE PE TERMEN LUNG

Netherlands-1

Acesta este punctul de lansare pentru majoritatea și pe bună dreptate. Dacă ai trăit într-o proprietate rezidențială toată viața, ai o idee inițială destul de clară despre cum ar trebui să fie o proprietate de calitate. Când vine vorba de a cerceta mai mult pentru a găsi potențialul de investiție al unei proprietăți, cel mai bine e să faci următoarele trei lucruri: să stabilești niște obiective de investiție clare, să evaluezi proprietatea în baza acelor obiective și să angajezi un agent de încredere care te poate conecta la sute de proprietăți similare.

O dată ce ai un agent care să te reprezinte, ai șanse mult mai mari de a găsi mai repede chiriași pentru acest gen de proprietate, decât dacă faci totul de unul singur.

ÎNCHIRIERI PE TERMEN SCURT

Ireland-1

O tendință în creștere în domeniul investiției în imobiliare este achiziționarea de proprietăți pentru închirieri pe termen scurt. Acest model atrage mulți investitori deoarece permite colectarea de fonduri de la mai mulți chiriași pe termen scurt, dar fără complicațiile administrative aferente unui proprietar cu normă întreagă. Închirierile pe termen scurt pot include locuințe de vacanță, închirieri de la o lună la alta (precum pentru cei veniți în călătorii de afaceri), sau chiar proprietăți pentru organizarea de tabere creative sau de relaxare.

PROIECTE DE RENOVARE

În funcție de bugetul și resursele tale, poate vei fi atras de oportunitatea de a transforma o proprietate dărăpănată într-una splendid renovată ca mod de a-ți extinde investițiile. Deși acest gen de proprietăți au tendința să necesite mai puțini bani inițial, aceasta poate fi o economie falsă dacă nu ai bugetul, resursele sau persoanele potrivite pentru a duce la capăt cu bine renovarea.

Acestea fiind spuse, agenții RE/MAX se află în postura unică de a găsi atât proprietatea perfectă de renovat.

CONSTRUCȚII NOI

ezgif.com-gif-maker (10)

Una din cele mai bune modalități pentru a evita renovările riscante sau surprizele ascunse la proprietăți, este investiția într-o proprietate nouă. Fie că este vorba de un apartament într-un bloc nou sau o casă într-o zonă rezidențială nouă, firmele de construcții caută în mod activ investitori privați sau grupuri de investiție să participe încă din stadiile incipiente. În unele cazuri, firmele de construcții vor avea prețuri mai scăzute pentru investitori.

GĂSEȘTE PARTENERUL POTRIVIT

Primii pași în investițiile imobiliare pot părea în același timp o mare provocare, cât și o oportunitate palpitantă. Entuziasmul nu ține prea mult, însă, dacă nu ai o strategie solidă și un agent de încredere alături de tine.


Agentul tău RE/MAX local te poate conecta la sute de proprietăți din zona ta și din țară, să te ajute să găsești primii chiriași sau chiar să îți recomande alte servicii esențiale. Un agent RE/MAX înseamnă o persoană de legătură de încredere și singurul la care vei avea nevoie să apelezi pentru orice nevoi viitoare legate de imobiliare.

 
bnr-btm-new-2

Află ultimele noutăți de la RE/MAX