5 motive pentru care franciza imobiliară este mai profitabilă față de alte tipuri de afaceri la cheie

Timp de citire: 11 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Ai deja o sumă de bani la dispoziție pentru investiția inițială, ai cercetat piața, ai comparat și ai făcut o mulțime de planuri. Știi cu siguranță că vrei să investești într-o franciză, dar încă nu știi ce tip de franciză ți se potrivește.

Citește mai departe și vezi care sunt cele 5 motive pentru care o franciză imobiliară este mai profitabilă față de alte tipuri de afaceri la cheie și ia cea mai potrivită decizie pentru viitorul tău în afaceri!


Ce este o franciză?

ce ste o franciza

O franciză este o afacere deținută și condusă de către un om de afaceri, dar, care, în același timp, este supravegheată de o companie părinte. Afacerea beneficiază de pe urma acestui parteneriat, deoarece este o afacere la cheie, pe care nu trebuie să o pornești de la zero.

O afacere în model de franciză va avea de la început suport asigurat, precum un nume cunoscut în spate, sisteme, marketing, tehnologii sau resurse educaționale.

Printre cele mai cunoscute exemple de francize aflate la noi în țară se numără Subway, Hilton Hotels sau RE/MAX.

Franciză vs afacere de la 0

franciza vs afacere de la zero

Primul pas într-o afacere nouă este unul dificil de luat, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie un pas într-o direcție de care nu ești sigur.

Nu există un răspuns corect atunci când vine vorba de franciză vs afacere independentă, însă, poți să ajungi la un răspuns potrivit pentru tine, în funcție de obiectivele tale.

O franciză are de obicei suportul unui brand recunoscut în spate, beneficiază de proceduri bine puse la punct și este recomandată de succesul dovedit al celorlalte francize.

O afacere de la zero permite o personalizare mai mare și o libertate mai mare, deoarece nu există un set de reguli existente. 

Mai departe, hai să vedem cum se traduc aceste avantaje în mediul imobiliar:

Cu o franciză imobiliară ai parte de:

  • Un brand puternic, recunoscut și de încredere
  • Acces la tehnologie de ultimă oră
  • Un risc redus, datorită unui model de business eficient
  • O cultură antreprenorială și suport personalizat din partea colegilor

Cu o afacere în imobiliare pe cont propriu ai parte de:

  • Control creativ și flexibilitate
  • Responsabilități crescute, dar și riscuri pe care trebuie să le iei în considerare
  • Business pierdut, deoarece o iei de la zero și ești nevoit să îți faci un portofoliu înainte de a avea clienți mai mari
Dacă vrei să vezi care este traseul unei agenții imobiliare în sistem de franciză, consultă infograficul nostru

Franciză în imobiliare vs alte tipuri de francize

Trebuie să spunem că indiferent de diferențele dintre domeniile francizelor, este important să alegi o franciză care simți că ți se potrivește, dintr-un domeniu de care ești atras. Chiar dacă nu o iei de la zero cu afacere, o franciză presupune muncă, implicare și dăruire și este important să faci toate aceste lucruri într-un domeniu de care ești atras.

Mai mult, atunci când alegi o franciză, contează și ce skill-uri ai sau ai putea să dezvolți. 

De exemplu, o franciză în imobiliare necesită skill-uri precum comunicare, răbdare, negociere sau organizare, iar o franciză în domeniul HoReCa necesită skill-uri multiple, precum: angajare, training, salarii, prepararea mâncării, curățenie, întreținere sau customer service.

În plus, o diferență mare între o franciză imobiliară și alte tipuri de francize este stocul. Într-o franciză imobiliară nu ai nevoie de stoc și nu trebuie să îți faci griji cu privire la stoc, în timp ce alte tipuri de franciză necesită stocuri și gestiunea acestora.

Vezi care sunt cele 7 motive pentru care să deschizi un birou francizat RE/MAX

 

5 motive pentru care franciza imobiliară este mai profitabilă decât alte tipuri de afaceri la cheie

motive pentru care franciza imobiliara este mai profitabila

O franciză imobiliară îți poate aduce o mulțime de beneficii dacă alegi să investești într-o astfel de afacere. Spre deosebire de alte tipuri de afaceri la cheie, francizele imobiliare oferă motive clare și dovedite pentru care sunt afaceri potrivite pentru orice investitor care dorește o afacere profitabilă și puternică.

  • Franciza imobiliară este o afacere fără stocuri

Dacă te hotărăști să îți deschizi o franciză imobiliară, nu va mai fi nevoie să îți faci probleme cu achiziționarea sau închirierea unor spații de depozitare, stocuri, transportul sau livrarea produselor.

Cu o franciză imobiliară scapi de stresul stocurilor și te concentrezi pe creșterea afacerii și pe profit, fără griji că ai bani blocați în stocuri de care trebuie să scapi.

  • Șanse de câștiguri substanțiale mari

Activele cu care lucrează afacerile în imobiliare au tendința de a crește în valoare o dată cu trecerea timpului. Având un business în imobiliare, nu ai o limită la câți bani poți să faci pe oră și nu trebuie să te încadrezi într-un range salarial.

Prin implicare, muncă și punerea clientului pe primul loc, o franciză imobiliară îți poate aduce câștiguri mai mari și mai rapide decât alte francize.

  • Domeniu imobiliar stabil

Deoarece zona imobiliarelor este într-o dezvoltare continuă, nu trebuie să îți faci griji că afacerea ta nu va avea succesul la care te aștepți. Potrivit unor date INS, anul 2021 a avut o creștere de aproximativ 13% în ceea ce privește locuințele construite, față de anul precedent.

Domeniul imobiliar este unul care se dezvoltă continuu, oferind stabilitate și câștiguri substanțiale pentru orice antreprenor dispus să investească muncă și timp.

  • Infrastructură puternică

Potrivit unui studiu realizat de RE/MAX, 60% dintre respondenți au declarat că piața imobiliară din orașul lor a crescut semnificativ datorită dezvoltării infrastructurii.

Pe fondul unei infrastructuri puternice care se află pe un trend ascendent, o franciză în imobiliare poate fi o alegere potrivită pentru orice antreprenor care își dorește succesul în afaceri.

  • Cerere de piață

Potrivit ANCPI, în 2022 s-au vândut cu 5,3% mai multe proprietăți imobiliare față de anul trecut, iar potrivit BNR, soldul creditelor pentru locuințe acordate la nivel național a fost cu 12,5% mai mare decât anul precedent

Având în vedere aceste cifre, ne așteptăm la creșteri și mai mari în anii ce vor urma, transformând domeniul imobiliar într-unul foarte atractiv. Cererea mare de piață se transformă în vânzări mai multe și un profit mai mare pentru noua ta franciză în imobiliare.


Așadar, o franciză imobiliară poate fi un pas mai ușor și cu mai multe beneficii în lumea afacerilor decât o afacere pornită de la zero.

Analizează tipurile de francize, domeniile de activitate și ia o decizie inspirată atunci când îți alegi noua afacere în care să investești.

 
bnr-btm-new-2

 

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX