Idei de afaceri pe care le poți lansa în 2021

Timp de citire: 9 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Te-ai gândit cum ar fi să fii propriul tău șef? 1 din 2 români din mediul urban afirmă că și-ar dori să devină antreprenori, arată un studiu realizat pe platforma iVOX. Dacă și tu te numeri printre cei care și-ar dori să pornească pe cont propriu în 2021, iată câteva idei de business pe care le poți pune în aplicare anul acesta, chiar și în contextul pandemiei.

Afaceri profitabile – oportunitati afaceri in 2021

Lansarea unei afaceri proprii este doar începutul unei serii de experiențe din care îți vei însuși multe lecții, dar care îți va deschide și noi oportunități. Ar putea părea contraintuitiv să pui bazele propriei afaceri, având în vedere efectele pandemiei COVID-19 care se resimt pe piață. Însă, cu toate acestea există câteva domenii care prezintă mult potențial chiar și în această perioadă și spre care te poți orienta:

Creează programe personalizate de fitness și wellbeing

Deși a venit cu multe provocări, pandemia ne-a învățat cât de importantă este menținerea sănătății fizice și emoționale. La nivel global, oamenii se confruntau deja de mai multă vreme cu un nivel crescut de anxietate și depresie, însă numărul acestora a crescut semnificativ începând cu luna martie a anului trecut, când pandemia a determinat angajații să-și mute birourile acasă.
 
Creșterea nivelului de stres a afectat sănătatea emoțională a circa 78% dintre angajații din întreaga lume, potrivit unui studiu realizat de Oracle și Workplace Intelligence. Așa că, dacă ai experiență sau ești pasionat de fitness și wellbeing, aceasta este o ocazie bună să pui pe picioare o afacere în aceste domenii.
 
 
Ce poți să faci mai exact? Să creezi conținut scris sau video dedicat celor care doresc să investească în sănătatea lor fizică și emoțională. Poți organiza cursuri online, poți crea soluții și rețete personalizate, dar și video-uri pe care să le distribui în social media.
 
Acum, mai mult ca niciodată, oamenii au nevoie de un plus de motivație pentru a se preocupa de propria dezvoltare. De ce să nu fii chiar tu cel care-i ajută? Nu uita, însă, că pentru a te evidenția printre ceilalți competitori care oferă astfel de servicii, este important să fii creativ și să vii cu metode utile și ușor de parcurs pe care oamenii să le poată pune în aplicare.
 
Pentru a vinde cursurile sau rutinele personalizate îți poți crea propriul site, care nu necesită foarte multe resurse financiare dacă alegi să-l creezi în WordPress, spre exemplu.

Livrează mâncare la domiciliu

O afacere de tip catering cu livrare la domiciliu ar putea fi o altă idee pe care merită să o aplici pe timp de pandemie, având în vedere că restaurantele au fost închise o bună parte din anul 2020, majoritatea punând la dispoziția clienților serviciul de livrare la domiciliu.
 
Mai mult, 31% dintre acestea intenționează să mențină în continuare acest tip de serviciu, potrivit Rewards Network. Chiar și după ce au fost deschise restaurantele, oamenii au continuat să comande online, tocmai pentru a se simți în siguranță, astfel că acest trend se va menține și în 2021.
 
Ca să te diferențiezi de celelalte companii, îți recomandăm să te nișezi pe un anumit tip de mâncare. Spre exemplu, poți livra mancare mexicană sau thailandeză. Totodată, îți poți lista ofertele pe platformele de food-delivery, aflate, de asemenea, în dezvoltare.
 
Citește și: Recomandări utile cum să te promovezi pe social media

Oferă servicii de curierat rapid

Industria serviciilor de curierat a fost una dintre industriile care au înregistrat cele mai mari creșteri de pe urma pandemiei. Numărul celor care optează pentru cumpărăturile online a crescut semnificativ în 2020, având în vedere lockdown-ul din primele luni ale anului trecut.
 
Chiar și după ce România a ieșit din Starea de Urgență, o mare parte dintre oameni au continuat să evite magazinele fizice și continuă să comande online. Tendința se va menține și pe viitor, având în vedere confortul și timpul economisit atunci când optezi pentru această variantă.
 
Dacă locuiești într-un oraș mare, îți recomandăm însă să te diferențiezi de concurență și să optezi, spre exemplu, spre livrarea rapidă (în aceeași zi) sau livrarea pe bicicletă.
 

Pune bazele unei afaceri imobiliare în franciză

O alternativă ideală dacă îți dorești să lucrezi din confortul propriei case este lansarea unei afaceri imobiliare în franciză. Mai ales că o bună parte dintre activitățile acestui business le poți face online. Principalul beneficiu pentru care este indicat să alegi o astfel de afacere este faptul că alături de tine se află o întreagă echipă care te va susține, chiar dacă ești la început în acest domeniu.
 
Mai mult, o agenție imobiliară în sistem de franciză îți pune la dispoziție tot de ce ai nevoie: un portal imobiliar, o strategie de promovare online cât și o rețea de colegi cu experiență dispuși să-ți împărtășească din cunoștințele lor.
 
Una din rețelele la care te poți afilia chiar acum pentru a-ți lansa propriul business este RE/MAX. Compania îți oferă intrumentele și informațiile necesare despre cum să gestionezi o astfel de afacere, un plan de afaceri bine pus la punct, dar și diverse training-uri de specializare.
 
 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX