Kati Roșca
#Sfaturi business
Kati Roșca / 22 aprilie 2020

Organizarea timpului pentru începători: cum să jonglezi între personal și profesional

Timp de citire: 6 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Cei mai mulți dintre noi luptăm cu managementul timpului într-o zi normală. De obicei, gestionezi sarcini și apeluri concomitent cu clienți și întâlniri. Munca de acasă în timpul izolării sociale aduce un set de provocări cu totul diferit. Iată cum poți să te menții organizat și concentrat în următoarele săptămâni.

Poate fi mai dificil să rămâi motivat și productiv atunci când lucrezi singur acasă. Când nu mai este nimeni în jur, este tentant să stai pe canapea, să te uiți la televizor și să mănânci gustări.  

Cu toate acestea, cu sistemele și obiceiurile potrivite, acesta poate fi unul dintre cele mai productive momente ale afacerii tale. Totul depinde de modul în care îți structurezi ziua.

organizare timp incepatori


Organizarea timpului
este unul dintre cele mai eficiente moduri de a rămâne productiv. Organizarea timpului înseamnă pur și simplu să îți împărți ziua în blocuri de timp și să concentrezi fiecare bloc pe o anumită activitate. Blocurile pot fi mari sau mici. Important este să menții impulsul și să nu te lași distras.

Păstrează programul și rutina zilnică

Un alt sfat important atunci când lucrezi de acasă este să îți păstrezi programul zilnic și rutina. Este posibil să nu poți să mergi la o cafenea sau la birou, dar te poți trezi, te îmbraci și începi să lucrezi la aceeași oră ca de obicei. Vei fi mai concentrat atunci când îți păstrezi rutina zilnică asemănătoare cu cea normală, pe cât este posibil. (De asemenea, vei fi îmbrăcat și vei arăta ca un profesionist dacă vei avea un apel video cu un client sau coleg!)  

De obicei, ai mai mulți factori care te distrag la domiciliu decât la birou. Familia, animalele de companie și tehnologia te pot împiedica de multe ori să îndeplinești sarcinile.

Un sfat bun este să setezi un cronometru pe 20 de minute și să te concentrezi doar pe rezolvarea unui lucru fără întrerupere. Efectuează un apel telefonic către un client sau prospect, finalizează acel e-mail sau articol de blog sau creează acel video. Oricare ar fi sarcina, concentrează-te doar pe asta timp de 20 de minute. Când s-a terminat timpul, fă o pauză pentru a te destinde și reorienta. 

Citește și: Fii mai productiv de acasă cu o rutină bine organizată, în timpul crizei COVID-19

Chiar și atunci când nu este posibil să te întâlnești față în față, este esențial să-ți faci timp pentru conversațiile de prospectare. Dedică o parte din fiecare zi pentru a efectua apeluri telefonice către potențialii tăi cumpărători și vânzători, precum și către clienții tăi actuali. Trece-o în calendar ca o programare pe care te angajezi să o bifezi în fiecare zi.

Cel mai important mod de a gestiona frica sau incertitudinea clientului tău este prin a comunica. Chiar dacă nu ai nimic nou de împărtășit, este important să rămâi în contact cu clienții tăi. 

Citește și: Sfaturi de a lucra de acasă pe perioada crizei COVID-19

Păstrează timp pentru odihnă și pentru familie

Cel mai important atunci când lucrezi de acasă este să-ți faci timp pentru odihnă și pentru familie. Dacă lucrezi non-stop, nu vei fi cel mai productiv. Programează-ți timpul pentru pauze, aer curat sau timp în aer liber (dacă este posibil) și timp pentru odihnă și relaxare. (Și e ok să stai pe canapea și să mănânci gustări uneori!)

Este posibil să lucrezi de acasă și să îți conduci afacerea! Important este să ai un program și o structură care să îți permită atât concentrarea, cât și odihna.

 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX