Piața imobiliară din Timișoara în 2021: de ce este un moment oportun să investești în imobiliare în Timișoara

Timp de citire: 10 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Chiar dacă 2020 a fost un an plin de situații imprevizibile, întreaga piață imobiliară din România a reușit să treacă peste dificultăți și a încheiat anul pe un trend ascendent. Conform unui studiu dezvoltat de RE/MAX la nivel european, România se așteaptă la o creștere de 5% a pieței imobiliare per ansamblu.

piata-imobiliara-timisoara-oportunitati-investitii

Dacă ne uităm la piața imobiliară pe zone, avem unele orașe care se dezvoltă puternic în România în ultimii ani. Iar Timișoara este unul din aceste orașe. Piața imobiliară din Timișoara aduce cu siguranță un aport la creșterea pieței per ansamblu.

Deși majoritatea românilor se așteptau ca întreg segmentul imobiliar să fie serios afectat de pandemia COVID-19, specialiștii imobiliari explică faptul că situația reală este una bună: bilanțul a înregistrat ușoare creșteri în privința prețurilor și chiar dacă numărul de tranzacții imobiliare a fost mai mic în 2020, se previzionează că piața va reveni la normal.

Dacă ne uităm la piața imobiliară din Timișoara, în anul 2020, la începutul pandemiei, conform Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, numărul de tranzacții la nivelul județului a înregistrat o scădere cu 13,2%, față de 2019.

Ulterior, piața a înregistrat scăderi pentru câteva luni, după care și-a revenit. Însă, în ceea ce privește prețul, conform indicelui Imobiliare.ro, piața a înregistrat chiar creșteri de 0,5%. Pe un plan diferit, spre deosebire de alte țări europene, piața imobiliară în România a rămas puternică și post COVID-19.

Deși piața imobiliară din Timișoara a avut o traiectorie imprevizibilă la început de an 2020, aceasta a fost mulțumitoare pentru agențiile din domeniu și pentru investitori. Această schimbare bruscă a vieții noastre determinată de pandemie a adus și multe oportunități de afaceri în Timișoara.

Spre exemplu, în contextul în care tot mai mulți oameni s-au regăsit în postura de a munci de acasă, piața de case și terenuri a devenit brusc un segment interesant pentru investitori.

Citește și: Studiul Imobiliar European RE/MAX 2021 – Piața Imobiliară Europeană post COVID-19

Cât de interesantă este piața imobiliară din Timișoara și ce oportunități de afaceri oferă

O mare parte din anul 2020 s-a remarcat interesul crescut din ambele părți: vânzători și cumpărători pentru piața imobiliară, aspect vizibil în special în toate orașele mari din România. Desigur, scăderea cea mai mare s-a remarcat în zona de închiriere, cauzată în principal de suspendarea cursurilor universitare și mutarea învățământului în online, Timișoara fiind un centru universitar important.

Însă, cu toate astea, oportunitățile nu au lipsit din Timișoara. Timișoara este unul dintre cele mai importante orașe ale României, fiind considerat ,,flacăra democrației", un adevărat trend-setter în orice domeniu.

Dezvoltarea spectaculoasă din ultimii ani a orașului a contribuit la construirea unor proiecte imobiliare noi. Iar în oraș chiar și interesul față de proprietățile istorice a rămas constant. Orașul de pe malul Begăi se menține în topul național al pieței imobiliare naționale, iar în 2021 sunt previzionate creșteri atât din punctul de vedere al prețurilor, cât și din punctul de vedere al numărului de tranzacții.

Așadar, anul 2020, plin de schimbări, a adus și lucruri bune investitorilor, precum oportunități în investiții imobiliare în Timișoara.

Citește și: Tendințe pentru piața imobiliară în 2021

În ce poți investi în Timișoara – oportunități de afaceri în Timișoara

Dacă vrei să investești în imobiliare, trebuie să știi că locuințele vechi au avut parte de creșteri de circa 0.8%, iar apartamentele din ansambluri rezidențiale noi au înregistrat o scădere de 0.6%, ambele procente fiind calculate în funcție de prețul în euro per metru pătrat înregistrat în ultimul trimestru al anului 2020.

Deci, te poți orienta spre ansamblurile noi din oraș, pentru a cumpăra și închiria un apartament. Însă, oportunități de afaceri în Timișoara vin și din alte părți. Într-o piață atât de puternic dezvoltată imobiliar, agențiile imobiliare se dovedesc a fi afaceri extrem de profitabile. Iar acestea au avut un avantaj clar în urma pandemiei. Iată de ce!

O caracteristică întâlnită în contextul pandemiei de coronavirus a fost schimbarea orientării clienților dinspre garsoniere sau apartamente cu spațiu redus înspre apartamente mai spațioase, cu 3 sau chiar 4 camere și în special locuințe de tip duplex sau case care oferă acces la curte. Asta însemnând pentru agenți o piață mult mai competitivă și cu oportunități de câștig mult mai bune.

Citește și: Comportamentul consumatorului în mediul online - cumpărătorii de proprietăți imobiliare

Proprietățile imobiliare aflate la periferia orașului au devenit mai atractive în special datorită prețului redus. Totuși, timișorenii sunt dispuși să investească o sumă mai mare de bani pentru proprietăți mai spațioase, permițându-le să trăiască în condiții de viață cât mai confortabile.

Astfel, dacă te interesează să devii antreprenor în acest domeniu, o agenție imobiliară în Timișoara poate fi o idee de afacere foarte bună. Asta mai ales în contextul în care poți beneficia de suport și de know-how din partea unui gigant în domeniu – RE/MAX – franciza imobiliară nr. 1 în lume.

De ce să investești într-o franciză RE/MAX în Timișoara în 2021

Lăsând la o parte tulburările provocate de 2020, piața imobiliară din Timișoara se situează pe un trend ascendent, iar majoritatea prețurilor din contractele de vânzare-cumpărare se mențin sau chiar cresc, în funcție de mărimea proprietății și de zona în care se află.

Sectorul de închirieri este singurul aflat într-o ușoară descreștere pe partea de interes și în special de prețuri, dar situația nu este îngrijorătoare în prezent. Analizând întreaga situație în care ne aflăm, putem spune că imobiliarele din Timișoara reprezintă în continuare o zonă prielnică pentru orice investitor și o opțiune excelentă pentru antreprenorii care se gândesc să intre în domeniul imobiliarelor.

În plus, ca antreprenor imobiliar, dacă alegi franciza RE/MAX pentru a-ți înființa o agenție imobiliară, beneficiezi de traininguri specializate și mentorat. Aceste servicii te vor ajuta să identifici rapid oportunități în piață și să eviți capcanele datorate de scăderi sau de instabilitatea pieței.

Ai parte de know-how-ul, dar și de umbrela unui brand puternic, recunoscut la nivel internațional. În plus, investind într-o agenție RE/MAX ai parte de un plan de afaceri de succes, deja testat și aplicat în sute de orașe din întreaga lume.

Vei avea parte și de suport în implementarea planului de afaceri și de o echipă de specialiști care te pot ajuta să te promovezi eficient și să-ți duci afacerea la următorul nivel. Toate aceste avantaje, alături de consultanța constantă pentru dezvoltarea afacerii, îți vor asigura succesul în antreprenoriat pe segmentul imobiliar.

Iar dacă luăm în calcul și piața favorabilă dintr-unul din cele mai mari orașe, așa cum este Timișoara, pe termen lung decizia de a investi într-o franciză imobiliară RE/MAX nu are cum să fie decât o decizie extrem de potrivită. Află și tu mai multe detalii despre cum poți să-ți deschizi propria franciză RE/MAX! 

New call-to-action

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX