Vrei să iți începi cariera în domeniul imobiliar? Iată ce trebuie să faci

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

viata si cariera unui agent imobiliar, remax

Sectorul imobiliar este unul dintre cele mai dinamice și mai profitabile la ora actuală în România. Deloc întâmplător, din ce în ce mai mulți tineri se îndreaptă către o carieră în domeniu. Lor li se adaugă un număr mare de persoane care doresc să se reprofileze, alegând meseria de broker sau agent imobiliar.

Ce trebuie să faci însă pentru a începe o carieră de succes în domeniul imobiliar? Care sunt avantajele de care te vei bucura ca agent real estate și cum poți ajunge un agent imobiliar de top, cu venituri pe măsura performanțelor tale?

Sperăm ca articolul de astăzi să te ajute să înțelegi mai bine ce presupune o carieră ca agent imobiliar și care sunt pașii pe care îi ai de parcurs pentru a te bucura de beneficiile acestei profesii.

Care sunt avantajele unei cariere în domeniul imobiliar?

Dacă îți dorești să devii broker imobiliar, cu siguranță că ai în vedere avantajele pe care le vei afla. Probabil că cel mai important dintre ele este posibilitatea obținerii unor venituri peste medie, greu accesibile pentru multe alte profesii.

Veniturile tale vor depinde însă de succesul pe care îl vei avea ca agent imobiliar, respectiv de numărul tranzacțiilor de vânzare-cumpărare și închiriere pe care le vei intermedia. În timp, cu perseverență, voință, răbdare și învățând continuu, pentru a rămâne competitiv, vei ajunge un agent real estate de succes. Iar veniturile tale vor fi pe măsură.

Flexibilitatea programului este un alt avantaj de care te vei bucura în calitate de agent imobiliar. E adevărat că aceasta va funcționa deseori și în defavoarea ta, pentru că nu de puține ori vei depăși cele 8 ore obișnuite de program. Dar atunci când îți dorești câteva ore libere sau chiar o zi, nu va fi o problemă.
Un alt avantaj major al unui agent real estate este accesibilitatea acestei profesii.

Citește și: Cum să ai un debut de succes în domeniul imobiliar

Cum arătă viața unui agent imobiliar apreciat

Totul pare simplu, dar cariera ta abia începe. E important să privești cariera ta ca pe o afacere, indiferent că decizi să lucrezi pentru o agenție sau să îți deschizi propria agenție real estate.

De perseverența și determinarea ta va depinde propriul succes, iar o atitudine pozitivă, orientată spre creștere și rezultate te va ajuta să reușești.

Te va ajuta să faci eforturi constante în direcția perfecționării abilităților și cunoștințelor tale. Participarea la diverse evenimente te va ajuta să afli noutățile domeniului, dar și să cunoști mai multe persoane cu care să faci schimb de informații, de exemplu. Dezvoltarea abilităților de comunicare este de asemenea importantă.

Vei învăța în timp cum poți prezenta o proprietate pentru a o pune în valoare, accentuându-i atuurile – dar răspunzând cu sinceritate întrebărilor potențialilor clienți. Îți vei perfecționa modul în care redactezi anunțurile imobiliare, dar și cel în care faci fotografii, pentru a pune cât mai bine în valoare proprietățile clienților.

sistemul de franciza imobiliara, remax

Domeniul imobiliar este unul ofertant în România, unde populația este una din ce în ce mai dinamică, iar mentalitățile se schimbă. Tinerii închiriază, dar au în plan achiziționarea unui apartament, oamenii se mută în alte orașe și chiar țări, închiriind sau punând în vânzare apartamentele deținute.


În același timp, din ce în ce mai multe persoane nu se mulțumesc cu prima proprietate achiziționată, luând decizia de a face un upgrade. Vechea proprietate poate fi vândută, dar și închiriată pentru suplimentarea veniturilor. Cu siguranță că vei avea de lucru ca agent real estate și depinde doar de tine să ajungi un profesionist apreciat și recomandat, cu venituri pe măsură.

 

banner-articol-franciza

Află ultimele noutăți de la RE/MAX